Existuje mnoho spôsobov, ako si na zimu uskladniť papriku. Môže sa k nej pridať korenie či med a skvelá zálievka je na svete. V prípade, že chcete vyskúšať niečo nové, pripravili sme pre vás zaujímavý recept.
Paprika s cesnakom – vhodné do rôznych šalátov a polievok. Vyskúšajte a nebudete ľutovať!
Ingrediencie
- 3 kg papriky
- 10 strúčikov cesnaku
- 160 g cukru
- 3 PL soli
- 1 bobkový list
- 250 ml slnečnicového oleja
- 500 ml jablčného octu
- 5 ks čierneho korenia
- Petržlenová vňať
Postup
- Papriku očistite ako zvyčajne a nakrájajte na veľké prúžky.
- Cesnak si nasekajte najemno. Môžete ho zľahka roztlačiť širokou stranou noža. Taktiež si najemno nasekajte čerstvý kôpor alebo petržlenovú vňať.
- Sterilizujte si sklenené nádoby a uzávery.
- Pripravte si marinádu – zmiešajte v hrnci 9% jablčný ocot a slnečnicový olej. Pridajte cukor, soľ a bobkový list. Položte hrniec na oheň a priveďte k varu.
- Papriku po častiach pridávajte do hrnca a varte po dobu 3-4 minút. Následne zmes preložte do pripravených nádob a striedajte to s cesnakom a bylinkami (kôpor alebo vňať).
- Ešte pred tým na dno pridajte čierne korenie, zalejte a bobkový list vyberte von.
- Uzatvorte nádoby a zabaľte ich do uteráka, aby sa chladenie spomalilo.
Pre ešte lepšiu chuť môžete do zmesi pridať papriky rôznych farieb.
zdroj:sovkusom.ru