Recept na chrumkavé rožky. Netreba ich ani žuť, doslova sa roztápajú v ústach. Výsledok stojí za to!

Tento lahodný dezert si určite mnohí pamätajú zo svojho detstva, kedy ho pripravovali naše staré mamy. Na tú chrumkavosť a vynikajúcu arómu sa jednoducho  nedá zabudnúť.

V prípade, že si chcete tieto chvíle nanovo oživiť, pripravte si recept na poctivé rožteky, ktoré môžete urobiť naslano aj nasladko – voľba plnky je na vás.

Aby bolo cesto obzvlášť jemné, nezabudnite pridať masť. Možno budete prekvapení, ale verte, že výsledok stojí za to!

Bravčová masť je dobrá z niekoľkých dôvodov. Po prvé, je to jeden z mála tukov, ktorý sa nebojí vysokých teplôt a nevytvára karcinogénne látky, a po druhé, ak ho pridáte do cesta, bude mierne vlhké.

Ingrediencie

  • 140 g masla
  • 60 g bravčovej masti
  • 400 g hladkej múky
  • 100 g smotany
  • 100 ml mlieka
  • 2 vaječné žĺtka
  • 1 PL citrónovej šťavy

Postup

  1. Masť a maslo vložte na 1,5 hodiny do mrazničky.
  2. Zmrazené ingrediencie nakrájajte na malé kocky a zmiešajte s múkou. Pomocou rúk si vypracujte niečo ako mrveničku
  3. V ďalšej miske si zmiešajte smotanu, mlieko, žĺtka a citrónovú šťavu. Túto zmes pridajte do múky a rýchlo si vypracujte cesto.

  1. Cesto dajte na 1 hodinu do chladničky.
  2. Predhrejte si rúru na 180 stupňov. Cesto si rozdeľte na 6 častí, každú vyvaľkajte a narežte na sektory.

  1. Pomocou noža naneste na každú časť ľubovoľnú plnku – napríklad lekvár.
  2. Najskôr si cesto stlačte po bokoch ako cukrík, aby vám plnka nevytiekla a potom ho už voľne zrolujte až do konca.

  1. Pripravené rožky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie.
  2. Pečte pri teplote 180 stupňov približne 18 minút.

  1. Hotové rožky môžete nakoniec posypať práškovým cukrom. Podávajte s mliekom, čajom alebo kávou. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: otozh.com.ua


This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.