Recept na najlepšiu slovenskú domácu pizzu. Ide do nej klobáska, uhorky a ešte…

Pripravte si doma lahodnú a chrumkavú pizzu, ktorú si okamžite obľúbi celá vaša rodina!

Пицца с солеными огурцами и колбасой

Ingrediencie

  • 170 ml mlieka
  • 10 g droždia
  • 1 ČL cukru
  • ½ ČL soli
  • 2 PL slnečnicového oleja
  • 200 g hladkej múky
  • 2 nakladané uhorky
  • 1 cibuľa
  • 200 g suchej salámy
  • 2 paradajky
  • 150 g strúhaného syra
  • 2 PL majonézy
  • 1 PL paradajkovej pasty
  • Čierne mleté korenie, obľúbené sušené bylinky

Postup

Najskôr si pripravte cesto. Nalejte teplé mlieko do hlbokej misky. Pridajte čerstvé droždie a cukor. Premiešajte a nechajte zmes odstáť približne 5 minút. Keď sa na povrchu začnú objavovať bublinky, pridajte soľ a olej.

пицца с колбасой

Následne pridajte preosiatu múku. Vymieste si vláčne cesto. Misu prikryte potravinovou fóliou a nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste. Medzitým si nakladané uhorky nakrájajte na pásiky.

пицца с солеными огурцами и колбасой

Rovnakým spôsobom nakrájajte cibuľu a salámu. Všetky tri ingrediencie zmiešajte a dochuťťte majonézou a paradajkovou pastou. Opäť premiešajte.

Hotové cesto vyvaľkajte  na pomúčenej doske do požadovaného tvaru.

Preložte ho na vymastený plech a rovnomerne naň naukladajte náplň. Na to následne aj paradajky nakrájané na krúžky. Vrch posypte strúhaným syrom.

пицца с колбасой и сыром

Pizzu pečte v rúre predhriatej na 220 stupňov asi 20 minút. Syr by sa mal roztopiť a nadobudnúť jemne hnedastý odtieň. Vo vnútri bude vláčny na povrchu lahodne chrumkavý.

Syrom nešetrite. Koniec koncov, aj vďaka nemu sa pizza s kyslou uhorkou stáva šťavnatejšou!

 

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top