Pripravte si doma lahodnú a chrumkavú pizzu, ktorú si okamžite obľúbi celá vaša rodina!
Ingrediencie
- 170 ml mlieka
- 10 g droždia
- 1 ČL cukru
- ½ ČL soli
- 2 PL slnečnicového oleja
- 200 g hladkej múky
- 2 nakladané uhorky
- 1 cibuľa
- 200 g suchej salámy
- 2 paradajky
- 150 g strúhaného syra
- 2 PL majonézy
- 1 PL paradajkovej pasty
- Čierne mleté korenie, obľúbené sušené bylinky
Postup
Najskôr si pripravte cesto. Nalejte teplé mlieko do hlbokej misky. Pridajte čerstvé droždie a cukor. Premiešajte a nechajte zmes odstáť približne 5 minút. Keď sa na povrchu začnú objavovať bublinky, pridajte soľ a olej.
Následne pridajte preosiatu múku. Vymieste si vláčne cesto. Misu prikryte potravinovou fóliou a nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste. Medzitým si nakladané uhorky nakrájajte na pásiky.
Rovnakým spôsobom nakrájajte cibuľu a salámu. Všetky tri ingrediencie zmiešajte a dochuťťte majonézou a paradajkovou pastou. Opäť premiešajte.
Hotové cesto vyvaľkajte na pomúčenej doske do požadovaného tvaru.
Preložte ho na vymastený plech a rovnomerne naň naukladajte náplň. Na to následne aj paradajky nakrájané na krúžky. Vrch posypte strúhaným syrom.
Pizzu pečte v rúre predhriatej na 220 stupňov asi 20 minút. Syr by sa mal roztopiť a nadobudnúť jemne hnedastý odtieň. Vo vnútri bude vláčny na povrchu lahodne chrumkavý.
Syrom nešetrite. Koniec koncov, aj vďaka nemu sa pizza s kyslou uhorkou stáva šťavnatejšou!
Zdroj: sovkusom.ru