Tieto palacinky sú ako od šéfkuchára z televízie. Vláčne, kypré a nepripália sa

Každá palacinka je ako umelecké dielo. Keď si chcete pripraviť plnené palacinky, vždy použite nasledujúci recept. Lepšie ste ešte nikdy nejedli. Palacinky sa pripravujú ľahko a sú ideálne na akékoľvek plnku sladkú, ale aj slanú. Môžete si z pripraviť napríklad taštičky s tvrdým syrom, bylinkami a hubami. Syr sa roztopí, ale nebude vytekať!

Ingrediencie

  • 4 pl rastlinného oleja
  • 4 pl cukru
  • 300 g hladkej múky
  • 4 vajcia
  • 2 pl škrobu
  • 250 ml vriacej vody
  • Štipka soli

Postup

  1. Kvalitne rozšľahané vajcia sú základom dobrých palaciniek. Je potrebné ich vyšľahať s cukrom a trochou soli. Následne môžete pridať mlieko, olej a šľahať ďalej.

  1. Čarovnou ingredienciou, ktorá nám zaručuje hladké palacinky bez jedinej dierky, je škrob. Musí sa pridať spolu s vriacou vodou, potom sa dôkladne vymieša.

  1. Nakoniec postupne pridávajte múku, poslednú a veľmi malú, aby vám v palacinkovom ceste nevznikali hrudky.

  1. Teraz rozohrejte panvicu s olejom a začnite ich piecť. Hotové palacinky je možné plniť obľúbenou plnkou. Radíme vám nastrúhať tvrdý syr, nakrájať najemno uvarené šampiňóny a pridať trochu kôpru. Bude to lepšie ako akákoľvek pizza!

Každá gazdinka má určite svoj špeciálny a 100%-ne spoľahlivý spôsob výroby palaciniek. Pochváľte sa tým svojím!

 

Zdroj: otozh.com.ua