Mlynčekové orechové koláčiky. Tieto koláčiky ma vrátili naspäť do detstva

Suroviny
600 g hladkej múky
160 g práškový cukor
200 g mleté orechy
440 g maslo
4 ks žltky
2 ks vanilkový cukor

na obaľovanie
práškový cukor, vanilka čokoláda

Postup

Zmäknuté maslo spracujeme so všetkými ostatnými surovinami a cez špeciálny nástavec na mäsovom mlynčeku vytláčame podkovičky, tyčinky , kolieska alebo esíčka, ktoré hneď ukladáme na . papier na pečenie.


Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme do zlata asi 7 min. pri teplote 180°C.
Ešte teplé pomocou lopatky na zákusky preložíme na tanier a posypeme práškovým cukrom, alebo končeky namáčame do čokoládovej polevy. Ja rožky, podkovy a tyčinky máčam v čokoláde, kolieska a esíčka obaľujem s cukrom a vanilkou.

recept podla Milky Raganovej