Vyskúšala som nový spôsob varenia kuraťa a neviem si ho vynachváliť. Je vždy chrumkavé a zlatisté

Začnite pripravovať kuracie mäso podľa tohto receptu a buďte si istí, že získate šťavnatý, chutný pokrm s jemne pikantnými tónmi.

Budete potrebovať

  • 1 kura
  • zemiaky
  • 6 strúčikov cesnak
  • 1 PL pikantnej horčice a sójovej omáčky
  • 50 ml rastlinného oleja
  • rozmarín, kurkuma či iné obľúbené korenie
  • šťava z polovice citróna

Postup

Kurča nadrežte na prsiach, umyte ho a osušte papierovými utierkami.

Všetky ingrediencie na marinádu zmiešajte, podľa chuti dosoľte a potrite tým mäso.

Panvicu vysteľte papierom na pečenie a položte naň kurča, ktoré následne polejte zvyšnou marinádou.

Olúpané zemiaky dôkladne umyte kuchynskou špongiou, aby ste odstránili všetky nečistoty. Nakrájajte ich na plátky.

Kura preložte na chvíľku na tanier, zemiaky porozmiestňujte po plechu, na ktorom je aj omáčka a premiešajte ich. Osoľte a okoreňte.

Plech so zemiakmi položte dole a kura umiestnite na rošt, nadrezanou časťou nahor a pečte pri 180 stupňoch asi 40 minút.

Kurča následne pretočte a pečte ďalších 20 – 30 minút, kým nebude mať červenkastú kožu.

Šťava z kuraťa bude kvapkať na zemiaky a celý pokrm bude vďaka tomu chutiť úžasne. Môžete si k tomu pripraviť zeleninový šalát a slávnostný obed či večera je pripravená na servírovanie. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: souspark.ru