Vianočný kaktus mi začal kvitnúť ako divý 👍 Pomohol mi tento trik

Rastlina s názvom vianočný kaktus je častým obyvateľom našich príbytkov. Mnoho ľudí si ich kupuje kvôli ich kvitnutiu v zimnom období a preto si ju buď kúpia z obchodu, alebo poprosia susedov o výhonok. Môže však nastať problém, že aj napriek dodržiavaniu všetkých podmienok pestovania, prestane po roku ďalej kvitnúť! Existuje spôsob, ako jej pomôcť? Je to veľmi jednoduché!

Predpokladajme, že kvetina má dostatok svetla a teplotný režim (18 – 20 ° C) a stredný režim polievania. Stále sa ale neobjavujú žiadne púčiky a vyzerá, akoby bola v depresii. Čo robiť?

Na nápravu budete potrebovať obyčajný  aspirín! Tabletu rozdrvte a rozpustite v 1 litri vlažnej vody (ak máte menej rastlín, potom množstvo aspirínu a vody znížte).

Kvetinu s týmto roztokom postrekujte každé dva až tri dni. Dôležité: Rastlinu nepolievajte. Polievanie vodou a režim osvetlenia môže spôsobovať to, že stav rastliny sa nemení. Je ťažké povedať, aký „priebeh liečby“ bude vo vašom prípade potrebný, ale zlepšenie stavu sa zvyčajne prejaví po niekoľkých týždňoch.

V tomto prípade asi o mesiac neskôr rastlina číslo 2 podľa plnosti „listov“ dohnala kvet číslo 1 a zakvitla.

Rastlinu postrekujte ešte pár dni po rozkvitnutí a užívajte si nádherné, živé kvety, ktoré počas zimy ozdobia váš domov.

 

Zdroj: sovkusom

Back To Top