Vďaka tomuto jednoduchému receptu si jednou ranou pripravíte plnohodnotnú večeru.
Potrebujete:
- 1 kg kuracích stehien
- 50 g smotany
- 2 ČL papriky
- Soľ, čierne korenie, iné korenie
- 1 kg zemiakov
- 600 g kapusty
- 100 g cibule
- 250 g paradajok alebo 2 PL paradajkovej pasty
- 100 g mrkvy
- 40 ml rastlinného oleja
Postup
Mäso umyte a osušte.
Vložte ich do vrecúška, pridajte soľ a papriku, korenie, obľúbené korenie a kyslú smotanu. Dôkladne všetko premiešajte vo vrecku a nechajte marinovať.
Zemiaky nakrájajte na kocky a vložte ich na plech.
Cibuľu nakrájame na kocky a osmažte ju na panvici do zlatista, pridajte ju k zemiakom a premiešajte.
Na vrch naukladajte kapustu nakrájanú nadrobno, zmiešanú s nastrúhanou mrkvou a plátkami paradajok. Osoľte a okoreňte podľa chuti.
Pridajte kuracie stehná a potrite ich zvyškom marinády.
Plech prikryte mokrým papierom na pečenie a pečte pri teplote 200 stupňov asi 45 minút.
Odstráňte papier a pečte ďalších 15 minút, aby mäso získalo peknú zlatohnedú farbu.
Kto chce, môže to posypať aj strúhaným syrom a piecť ďalších 5 minút.
Pri podávaní môžete pokrm doplniť o nasekané bylinky. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: souspark.ru