Lacná večera ktorá zasýti celú rodinu. Netreba nič vymýšláť, všetko máte doma

Vďaka tomuto jednoduchému receptu si jednou ranou pripravíte plnohodnotnú večeru.

Potrebujete:

  • 1 kg kuracích stehien
  • 50 g smotany
  • 2 ČL papriky
  • Soľ, čierne korenie, iné korenie
  • 1 kg zemiakov
  • 600 g kapusty
  • 100 g cibule
  • 250 g paradajok alebo 2 PL paradajkovej pasty
  • 100 g mrkvy
  • 40 ml rastlinného oleja

Postup

Mäso umyte a osušte.

Vložte ich do vrecúška, pridajte soľ a papriku, korenie, obľúbené korenie a kyslú smotanu. Dôkladne všetko premiešajte vo vrecku a nechajte marinovať.

Zemiaky nakrájajte na kocky a vložte ich na plech.

Cibuľu nakrájame na kocky a osmažte ju na panvici do zlatista, pridajte ju k zemiakom a premiešajte.

Na vrch naukladajte kapustu nakrájanú nadrobno, zmiešanú s nastrúhanou mrkvou a plátkami paradajok. Osoľte a okoreňte podľa chuti.

Pridajte kuracie stehná a potrite ich zvyškom marinády.

Plech prikryte mokrým papierom na pečenie a pečte pri teplote 200 stupňov asi 45 minút.

Odstráňte papier a pečte ďalších 15 minút, aby mäso získalo peknú zlatohnedú farbu.

Kto chce, môže to posypať aj strúhaným syrom a piecť ďalších 5 minút.

Pri podávaní môžete pokrm doplniť o nasekané bylinky. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: souspark.ru