Svokra nedokáže pochopiť, prečo moje huspeninové mäso chutí lepšie ako jej, pretože ho vyrábam podľa jej receptu. Poviem vám o mojich dvoch trikoch

Huspenina patrí už dlho medzi tradičné pokrmy na našich stoloch. Ak ste aj vy milovníkmi toho jedla, ponúkame vám niekoľko dôležitých tipov, s ktorými bude huspenina ešte lepšia a chutnejšia.

Niektorí ľudia pridávajú aj želatínu alebo špeciálnu zmes na huspeninu, ktorú dnes kúpite v obchode. Obsahuje želatínu a rôzne koreniny.

Pred tým, ako do hrnca vložíte zeleninu, mrkvu najskôr zbavte šupky, urobte na nej pár zárezov nožom a podržte ju chvíľu nad plameňom. Mrkva sa trochu „zaúdi“ a stmavne.

Takto ju spolu s ošúpanou cibuľou vložte do hrnca.

Nezabudnite, že predtým, ako začnete huspeninu variť, musí byť mäso dobre namočené, očistené a zbavené všetkého nepotrebného. Osobitná pozornosť je nutné venovať bravčovým paprčkám: namočte ich na niekoľko hodín do studenej vody a vyčistite kožku ostrým nožom.

Prvý vývar po uvarení mäsa a paprčiek musí byť scedený. Do hrnca sa naleje čistá voda a huspenina sa nechá variť 6 až 8 hodín. Ak dáte menej vody, huspenina lepšie stuhne. Čas varenia závisí od mäsa: hydina sa dá uvariť za 4 – 5 hodín, bravčové – asi 7, ale hovädzie mäso sa bude musieť variť dlhšie.

Ak dodržíte čas varenia a budete mať dostatok bravčových paprčiek, nie je potrebná žiadna želatína a huspeninové bude veľmi chutná.

 

Zdroj: souspark.ru