Slané pečivo so syrovo-tvarohovou plnkou. Kiež by som takto varila už predtým, veľmi jednoduchý recept

Voňavé, jemné a jemné koláče zo syra a tvarohu sa pripravia v priebehu niekoľkých minút a rovnako rýchlo odletia z misky.

Na plnku potrebujete

  • 350 g tvarohu
  • 120 g tvrdého syra
  • Čerstvé bylinky – podľa chuti

Na prípravu cesta potrebujete

  • 10 g čerstvého droždia alebo 5 g sušeného droždia
  • 150 ml mlieka
  • 1 pl cukru
  • 1 čl soli
  • 40 g masla
  • 300 g polohrubej múky
  • 1 vajce

Postup

Zmiešajte teplé mlieko s droždím a cukrom. Premiešajte, pridajte soľ  a rozpustené, ale nie horúce maslo.

Múku preosejte a pridávajte po častiach, zakaždým dobre premieste. Po vysypaní všetkej múky si vypracujte cesto – približne 10 minút.

Prikryte ho a odložte na teplé miesto na 1,5 hodiny.

Tvaroh zmiešajte s nastrúhaným syrom a nasekanými bylinkami, podľa chuti osoľte.

Cesto rozdeľte na 8 kúskov a rozvaľkajte – vytvorte z nich placku.

Do stredu dajte 2 lyžice plnky.

 

Cesto následne naukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a potrite ich rozšľahaným vajcom.

Pripravené koláče pečte na 180 stupňov asi 25 minút. Dobrú chuť!

Zdroj: youtube,com