Voňavé, jemné a jemné koláče zo syra a tvarohu sa pripravia v priebehu niekoľkých minút a rovnako rýchlo odletia z misky.
Na plnku potrebujete
- 350 g tvarohu
- 120 g tvrdého syra
- Čerstvé bylinky – podľa chuti
Na prípravu cesta potrebujete
- 10 g čerstvého droždia alebo 5 g sušeného droždia
- 150 ml mlieka
- 1 pl cukru
- 1 čl soli
- 40 g masla
- 300 g polohrubej múky
- 1 vajce
Postup
Zmiešajte teplé mlieko s droždím a cukrom. Premiešajte, pridajte soľ a rozpustené, ale nie horúce maslo.
Múku preosejte a pridávajte po častiach, zakaždým dobre premieste. Po vysypaní všetkej múky si vypracujte cesto – približne 10 minút.
Prikryte ho a odložte na teplé miesto na 1,5 hodiny.
Tvaroh zmiešajte s nastrúhaným syrom a nasekanými bylinkami, podľa chuti osoľte.
Cesto rozdeľte na 8 kúskov a rozvaľkajte – vytvorte z nich placku.
Do stredu dajte 2 lyžice plnky.
Cesto následne naukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a potrite ich rozšľahaným vajcom.
Pripravené koláče pečte na 180 stupňov asi 25 minút. Dobrú chuť!
Zdroj: youtube,com