Na prípravu veľmi chutného mäsového pokrmu nemusíte kupovať drahé bravčové alebo hovädzie mäso. Stačí si vziať kvalitné bravčové koleno, zbaviť ho kostí, pridať korenie s cesnakom a máte na stole chutnú mäsovú roládu.
Na prípravu potrebujete
- 1 ks bravčového kolena
- 1 ČL soli
- ½ ČL čierneho korenia, sušeného cesnaku, rôzne druhy korenia
- 6 strúčikov čerstvého cesnaku
- 1 cibuľa
- 2 ks celého čierneho korenia
- 2 bobkové listy
- 1 PL soli
Proces prípravy
Umyte si koleno, vyčistite kožku ostrým nožom a osušte papierovými utierkami.
Z mäsa opatrne vyrežte kosti, mäso nakrájame a každý kúsok spolu s kožou vyklepte tĺčikom.
Zmiešajte soľ s korením, rôzne korenie na mäso a sušený cesnak.
Prelisujte si strúčiky cesnaku.
Túto zmes vtierajte do mäsa a kože na vnútornej strane.
Zrolujte si roládu, ktorú je nutné zviazať niťou a zabaliť do potravinovej fólie.
Vložte ju do chladničky na 6 hodín. Potom odstráňte fóliu.
Roládu premiestnite do hrnca, pridajte celú cibuľu, bobkový list, celé čierne korenie a soľ.
Pridajte toľko vody, aby sa do nej namočila celá roláda.
Varte po prevarení na miernom ohni 2 – 2,5 hodiny.
Po uvarení ju vyberte, nechajte vychladnúť, zakryte potravinovou fóliou a odošlite na noc do chladničky.
Nakrájajte ju na plátky, servírujte na tanier a podávajte s ďalšími prílohami.
Zdroj: skarbnychka-retseptiv.com.ua