Pridám korenie a zrolujem. Mäsová roláda z bravčového kolena je doma populárna

Na prípravu veľmi chutného mäsového pokrmu nemusíte kupovať drahé bravčové alebo hovädzie mäso. Stačí si vziať kvalitné bravčové koleno, zbaviť ho kostí, pridať korenie s cesnakom a máte na stole chutnú mäsovú roládu.

Na prípravu potrebujete

  • 1 ks bravčového kolena
  • 1 ČL soli
  • ½ ČL čierneho korenia, sušeného cesnaku, rôzne druhy korenia
  • 6 strúčikov čerstvého cesnaku
  • 1 cibuľa
  • 2 ks celého čierneho korenia
  • 2 bobkové listy
  • 1 PL soli

 

Proces prípravy

Umyte si koleno, vyčistite kožku ostrým nožom a osušte papierovými utierkami.

Z mäsa opatrne vyrežte kosti, mäso nakrájame a každý kúsok spolu s kožou vyklepte tĺčikom.

Zmiešajte soľ s korením, rôzne korenie na mäso a sušený cesnak.

Prelisujte si strúčiky cesnaku.

Túto zmes vtierajte do mäsa a kože na vnútornej strane.

Zrolujte si roládu, ktorú je nutné zviazať niťou a zabaliť do potravinovej fólie.

Vložte ju do chladničky na 6 hodín. Potom odstráňte fóliu.

Roládu premiestnite do hrnca, pridajte celú cibuľu, bobkový list, celé čierne korenie a soľ.

Pridajte toľko vody, aby sa do nej namočila celá roláda.

Varte po prevarení na miernom ohni 2 – 2,5 hodiny.

Po uvarení ju vyberte, nechajte vychladnúť, zakryte potravinovou fóliou a odošlite na noc do chladničky.

Nakrájajte ju na plátky, servírujte na tanier a podávajte s ďalšími prílohami.

 

Zdroj: skarbnychka-retseptiv.com.ua