Najlepšie plnené cukety s plnkou. Sú tak dobré, že robím vždy dvojitú dávku

Inšpirujte si týmito dvomi receptami, kde si hlavnú úlohu zahrá plnená cuketa. Tieto predjedlá sú ideálne na akúkoľvek oslavu alebo vítanie Nového roka. Stačí napichnúť na vidličku a skonzumovať. Ak teda hľadáte originálny tip na zeleninový pokrm, pridajte si tieto recepty do vašej rodinnej kuchárskej knihy.

Ingrediencie

  • 500 g cukiet
  • 100 g tvrdého syra
  • 160 g tuniaka z konzervy
  • 100 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 100 g strúhanky
  • Olej

Postup

Cuketu nakrájajte na kolieska a na každú každé druhé položte plátok syra a trochu tuniaka. Naukladajte na ne kolieska cukety a vytvoríte akýsi „sendvič“.

Každý „sendvič“ vložte najskôr do múky, potom do vajíčka a strúhanky.

Cuketu opečte na panvici s rozohriatym olejom z oboch strán.

 

 

Plnené cuketové krúžky

Ingrediencie

  • 500 g cukety
  • 400 g kuracích pŕs
  • 1 ČL soli
  • 3 vajcia
  • 1 ČL korenia
  • 50 ml mlieka
  • rastlinný olej
  • 100 g hladkej múky
  • 150 g tvrdého syra

Postup

Olúpte cuketu a nakrájajte ju na krúžky. Vyrežte stredy a rozmixujte ich v mixéri, až kým nezískate kašu. Kuracie prsia si rozmixujte osobitne. Primiešajte vajcia a mlieko.

Spojte si mäso, tekvicu, soľ, korenie a premiešajte. Zmesou naplňte cuketové kruhy, ktoré následne obaľte v múke a ponorte do vaječnej zmesi. Osmažte na rastlinnom oleji z oboch strán.

Cuketu preložte do pekáča, posypte strúhaným syrom a vložíme na 10 minút do rúry predhriatej na 180 °C.

Experimentovať môžete aj s cuketovou plnkou. Vyskúšajte rôzne koreniny alebo niekoľko druhov syra. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top