Úžasný poľský medovník, ktorý chutí ako MARLENKA. Lepší medovník nehľadajte

Pripravte si najjednoduchšiu a najchutnejšiu medovú tortu, ktorá sa vám bude rozplývať na jazyku.

Ingrediencie

  • 100 g masla
  • 120 g cukru
  • 3 vajcia
  • 250 g medu
  • 1 čl sódy
  • 350 g hladkej múky
  • 500 ml šľahačky (33%-35%)
  • 750 g smotany (30%-40%)
  • 120 g práškového cukru
  • 1 pl vanilkového extraktu

Postup

Položte veľký hrniec s vodou na sporák. Kým začne voda vrieť, zmiešajte si v kovovej miske maslo s medom, cukrom a vajcami. Pridajte aj sódu bikarbónu.

Všetky tieto suroviny roztopte vo vodnom kúpeli a dôkladne premiešajte. Po 5 minútach vyberte misku z vody a v niekoľkých fázach do nej pridávajte múku.

Zakaždým zmes poriadne premiešajte. Mali by ste mať hladké, mierne riedke cesto, ako na piškótové cesto. Nádobu s cestom zakryte vekom a uložte na noc do chladničky.

Počas tejto doby cesto zhustne. Povrch poprášte múkou. Hotové cesto stočte do valčeka a rozdeľte ho na 8 kusov. Na pracovnej ploche si nechajte 3 guľky a zvyšok vložte do chladničky.

Kúsky cesta vyvaľkajte na papieri na pečenie, ktorý si vopred posypte múkou. Ruky a valček si taktiež poprášte múkou, pretože cesto sa bude lepiť. Následne si z cesta vyrežte kruhy s priemerom asi 25 cm.

Nechajte ich na rovnakom papieri na pečenie a opatrne ich preložte na plech. Dajte tam aj odrezky, budú potrebné na ozdobenie torty. Pečte 5 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov.

Aby boli korpusy lepšie upečené, urobte do každého cesta vidličkou niekoľko dierok. Zatiaľ čo sa jeden korpus pečie, druhý vyvaľkajte a zopakujte postup aj zo zvyšnými časťami cesta, ktoré ste predtým vložili do chladničky.

Hotové korpusy nechajte vychladiť na mriežke a odrezky rozmixujte v mixéri. Kým sa korpusy chladia, pripravte si krém. Potrebujete na to šľahačku.

Ak si nie ste istí svojimi schopnosťami, môžete pridať stužovač šľahačky. Prejdite na šľahanie mixérom, ktoré by malo trvať asi 2 – 3 minúty. Potom postupne pridávajte práškový cukor a vanilkový extrakt.

Namiesto extraktu môžete pridať aj koňak. Šľahačku vyšľahajte do tuhej peny. Samostatne si rozšľahajte smotanu tak, aby sa nestala tekutou.

Následne si smotanu spojte so šľahačkou a zľahka ju premiešajte silikónovou vareškou. Každý jeden korpus natrite krémom a naukladajte ich na seba. Okraje a hornú časť dezertu natrite krémom.

Celý povrch torty ešte dozdobte pomletými odrezkami cesta a hotový koláč vložte na 6 – 8 hodín do chladničky. Počas tohto bude mať dostatok času, aby prešiel všetkými chuťami.

Tortu je najlepšie pripravovať ešte večer, resp. deň predtým, ako ju chcete konzumovať. Môžete ho dozdobiť čučoriedkami, malinami alebo narodeninovými sviečkami. Deti vás za to budú zbožňovať!

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top