Toto jemné mäsové jedlo bude hviezdou víkendového obeda! Prípadne môžeš použiť aj inú plnku ale nám sa táto variácia páčila najviac. Chutí výborne aj za studena aj teplé!
Prísady:
- 700 g bravčového mäsa (krkovička, pliecko podľa výberu)
- 150 g syra
- 2 cibule
- 2 vajíčka
- 500 g hríbov
- olej
- soľ
- korenie
- mleté čili
K pečeniu
- 1 dl vody
- 1,5 dl smotany na varenie
- 2 Pl oleja
Vajíčka uvaríme natvrdo. Cibulu nakrájame na drobno a orestujeme, pridáme očistené nakrájané hríby, okoreníme. Po pár minutách nám hríby pustia šťavu, nechajme ich ďalej dusiť aby zmäkli. Hríby preložíme do misky šťavu nie. Pridáme nadrobno nakrájané vajíčka a strúhaný syr.
Mäsoarežeme na väčšie kusy a naklepeme, okoreníme. Na jednu stranu položíme lyžicu plnky a pevne zrolujeme.
Spevníme špáratkami aby nám syr nevytiekol počas pečenia.
Na panvici si zohrejeme olej a rolky opražíme z každej strany. Potom odstráníme špárátká.
Rolky poukladáme vedľa seba do ohňovzdornej misy. Olej, vodu a smotanu zmiešáme, a nalejeme na rolky. Pečieme 30 minút na 180°C, občas ich popolieváme výpekom.