Chutné syrové rolády pečené v smotanovej omáčke! Vyskúšala som ich raz a odvtedy sú doma stále

Toto jemné mäsové jedlo bude hviezdou víkendového obeda! Prípadne môžeš použiť aj inú plnku ale nám sa táto variácia páčila najviac. Chutí výborne aj za studena aj teplé!

Prísady:

  • 700 g bravčového mäsa (krkovička, pliecko podľa výberu)
  • 150 g syra
  • 2 cibule
  • 2 vajíčka
  • 500 g hríbov
  • olej
  • soľ
  • korenie
  • mleté čili

K pečeniu

  • 1 dl vody
  • 1,5 dl smotany na varenie
  • 2 Pl oleja

Vajíčka uvaríme natvrdo. Cibulu nakrájame na drobno a orestujeme, pridáme očistené nakrájané hríby, okoreníme. Po pár minutách nám hríby pustia šťavu, nechajme ich ďalej dusiť aby zmäkli. Hríby preložíme do misky šťavu nie. Pridáme nadrobno nakrájané vajíčka a strúhaný syr.

Mäsoarežeme na väčšie kusy a naklepeme, okoreníme. Na jednu stranu položíme lyžicu plnky a pevne zrolujeme.

Spevníme špáratkami aby nám syr nevytiekol počas pečenia.

Na panvici si zohrejeme olej a rolky opražíme z každej strany. Potom odstráníme špárátká.

Rolky poukladáme vedľa seba do ohňovzdornej misy. Olej, vodu a smotanu zmiešáme, a nalejeme na rolky. Pečieme 30 minút na 180°C, občas ich popolieváme výpekom.