Ak aj vy patríte k milovníkom rybích pokrmov, ponúkame vám originálny recept na rolku zo sleďov.
Na varenie potrebujete:
- 1 uvarená cvikla
- 3 vajcia
- 1 PL rastlinného oleja
- 80 g hladkej múky
- 1 ČL soli
- ½ ČL cukru
Na prípravu plnky potrebujete:
- 200 g sleďa-filé
- 300 g taveného syra
- 3 ks nakladaných uhoriek
- Kôpor
Postup
Nastrúhajte si cviklu na strúhadle a dôkladne ju zmiešajte so žĺtkami, soľou, olejom a múkou.
Bielky vyšľahajte pomocou mixéra so soľou do nadýchanej a stabilnej peny. Pridajte cukor a prešľahajte.
Bielkovú zmes po častiach vymiešajte s červenou repou.
Plech pokryte papierom na pečenie a potrite ho rastlinným olejom.
Nalejte naň zmes a rovnomerne ju rozotrite po celom plechu.
Pečieme na 180 stupňoch asi 15 minút.
Syr zmiešajte s najemno nastrúhanými uhorkami a najemno nasekaným kôprom.
Upečené cviklové cesto odstráňte z papiera na pečenie a naneste naň syrovú plnku.
Na okraj cesta naukladajte kúsky filé zo sleďa a stočte si pevnú roládu.
Zabaľte ju do papiera na pečenie a vložte do chladničky na 30 minút.
Nakrájajte a môžete podávať s domácou majonézou ochutenou o cesnak. Prajeme vám dobrú chuť.
Zdroj: sovkusom.ru