Každý rok pripravujem toto predjedlo na sviatočný stôl. Slaná roláda nemá konkurenciu

Ak aj vy patríte k milovníkom rybích pokrmov, ponúkame vám originálny recept na rolku zo sleďov.

Na varenie potrebujete:

  • 1 uvarená cvikla
  • 3 vajcia
  • 1 PL rastlinného oleja
  • 80 g hladkej múky
  • 1 ČL soli
  • ½ ČL cukru

Na prípravu plnky potrebujete:

  • 200 g sleďa-filé
  • 300 g taveného syra
  • 3 ks nakladaných uhoriek
  • Kôpor

Postup

Nastrúhajte si cviklu na strúhadle a dôkladne ju zmiešajte so žĺtkami, soľou, olejom a múkou.

Bielky vyšľahajte pomocou mixéra so soľou do nadýchanej a stabilnej peny. Pridajte cukor a prešľahajte.

Bielkovú zmes po častiach vymiešajte s červenou repou.

Plech pokryte papierom na pečenie a potrite ho rastlinným olejom.

Nalejte naň zmes a rovnomerne ju rozotrite po celom plechu.

Pečieme na 180 stupňoch asi 15 minút.

Syr zmiešajte s najemno nastrúhanými uhorkami a najemno nasekaným kôprom.

Upečené cviklové cesto odstráňte z papiera na pečenie a naneste naň syrovú plnku.

Na okraj cesta naukladajte kúsky filé zo sleďa a stočte si pevnú roládu.

Zabaľte ju do papiera na pečenie a vložte do chladničky na 30 minút.

Nakrájajte a môžete podávať s domácou majonézou ochutenou o cesnak. Prajeme vám dobrú chuť.

 

Zdroj: sovkusom.ru