Urobte si vianočných trpaslíkov z vecí, ktoré máte doma. Potešia všetkých v rodine

Títo rozkošní trpaslíci spríjemnia každoročnú oslavu Vianoc. Hoci sú vyrobení z obyčajných roliek toaletného papiera, verte, že výsledok  bude stáť za to!

Potrebujete:

  • Malú rolku toaletného papiera mala by mať obvod 30 cm – ak je väčšia, odstráňte časť papiera, až kým nezískate 30 cm.
  • Látka z červenej plsti: 22 × 30 cm
  • Látka zo sivej plsti: 22 × 30 cm
  • Šedá priadza: z jednej priadze vyrobíte pravdepodobne 5 alebo 6 trpaslíkov
  • Drevená korálka – 3 cm
  • Tavná pištoľ
  • 2 výkresy A4
  • Šablónu na klobúk, ktorú si stiahnete tu

Postup

1 – Vystrihnite si látku zo sivej plsti a následne ju nastrihajte na tri 10 cm prúžky. Jeden prúžok prestrihnite na polovicu. Vytvorený kúsok následne prilepte na celý prúžok tak, aby vám vznikol jeden nový s dĺžkou 33 cm.

2 – Výkres zložte najprv pozdĺžne na jednu polovicu a potom opäť na ďalšiu polovicu. Následne ho omotajte priadzou, približne 150-krát. Nesťahujte ju príliš napevno.

3 – Prestrihnite ju cez jednu stranu zloženého výkresu a vytvorte zväzok priadze, ktorý má dĺžku približne 22 cm. Položte ho na stôl.

4 – Pripravené kúsky priadze prilepte k plsťovému pásiku – lepidlo aplikujte na horný okraj a priadzu prilepujte približne v polke jej veľkosti (viď video). Pozdĺž horného okraja plsteného pásu dajte asi centimetrovú vrstvu lepidla horúceho priložte naň priadzu a zatlačte – vytvoríte dvojitú vrstvu.

5 – Týmto spôsobom zakryte celý pás plsti okrem posledných 2 cm. Následne nožnicami zarovnajte celý pás a odstráňte presahujúce kúsky priadze.

KLOBÚK

Vytlačte si šablónu klobúka v 100% veľkosti, položte ju na výkres a vystrihnite. Výkres následne prilepte na látku z červenej plsti.

Strihajte to tak, aby ste si na ľavej strane nechali 1 cm plsti navyše.

Lepidlo aplikujte na ľavú stranu výkresu a vytvorte si tvar kužeľa (môžete ho aplikovať aj na prebytočný kúsok plsti). Chvíľu to takto podržte, kým lepidlo úplne nezaschne.

Plsťový pásik s priadzou omotajte okolo papierovej rolky a zalepte lepidlom.

Lepidlo aplikujte aj na spodnú časť vnútorného okraja klobúka a položte ho na trpaslíka tak, aby zakrýval vrchnú časť plsti a priadze.

Prilepte drevenú korálku na prednú časť trpaslíka a vytvorte nos.

V prípade potreby zastrihnite fúzy alebo vytvorte pár vrkočov.

 

Zdroj: itsalwaysautumn.com