Rýchlo nakladaná kapusta. Najchutnejší šalát bez problémov

Prípravy kvasenej kapusty na zimu už pomaly vrcholia. Táto zelenina je dobrá, pretože sa hodí ku všetkým možným jedlám –  dá sa dusiť, urobiť z nej polievku, prípadne druhé jedlo alebo príloha.

Na prípravu potrebujete tieto ingrediencie:

  • 6 kg kapusty
  • 2 mrkvy
  • 2 l vody
  • 300 g cukru
  • 6 pl soli
  • 300 ml octu 9%

Postup

Množstvo marinády je určený na 10 kg kapusty.

Nastrúhajte si kapustu a tri mrkvy, premiešajte a túto zmes natlačte do zaváracej nádoby.

Vodu priveďte k varu, pridajte soľ a cukor, bobkové listy, nové korenie a ocot. Keď opäť zovrie, vypnite plameň a nechajte odstáť 5 minút.

Horúci nálev prelejte do kapusty a uzatvorte nádobu. Ak je to možné, môžete použiť aj menšie sklíčka.

Na vrch položte niečo ťažké a nechajte odstáť 12 hodín pri izbovej teplote.

Nádoby s kapustou skladujte v pivnici alebo v chladničke.

 

Zdroj: souspark.ru