Cviklová nátierka s vajíčkom a syrom: Keď ju idem robiť vytiahnem najväčšiu misu

Ingrediencie

  • 1 cvikla
  • 2 cibule
  • 2 vajcia
  • 150 g tvrdého syra
  • 2 PL sezamových semienok
  • 2 PL majonézy
  • Soľ, korenie
  • Olej

Postup

Najprv si pripravte zeleninu a vajcia. Cviklu uvaríme do mäkka alebo dáme piecť do rúry. Nakoniec by hotový výrobok mal byť asi 400 g.

Na suchej panvici osmažíme sezamové semiačka do zlatista. Nechajte, nechajte vychladnúť. Cibuľu olúpte a nakrájajte na malé kocky. Na troche oleja ho orestujeme do priehľadnosti.

Tvrdý syr a uvarenú cviklu nastrúhame na hrubom strúhadle. Rovnakým spôsobom nasekajte vajcia uvarené na tvrdo. Všetky ingrediencie zmiešajte v hlbokej šalátovej miske, dochuťte majonézou a dochuťte podľa chuti.

Je lepšie, aby ste takúto nátierku nenechávali dlho v chladničke. A nebudete mať úspech. Cviklová nátierka je taká lákavá, že okamžite letí medzi príbuznými. Podávame na samostatnom tanieri alebo natierame priamo na chlieb. Nezabudnite misku ozdobiť sezamovými semiačkami. Nielen, že sa ukáže krásne, ale aj chutné!

 

Zdroj: sovkusom.ru