Zapekané palacinky plnené mäsom sú u nás doma hitom. Mäsko je chrumkavé a rozplýva sa v ústach

Pečené palacinky bez múky plnené lahodnou náplňou sa okamžite stanu obľúbeným jedlom celej vašej rodiny!

Na prípravu budete potrebovať:

  • 500 g mletého mäsa
  • 1 cibuľa
  • Soľ a korenie

Na výrobu palaciniek potrebujete:

  • 7 vajec
  • 2 PL smotany
  • Soľ, korenie

Na prípravu omáčky potrebujete:

  • 5 lyžíc kyslej smotany
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ a korenie

A nakoniec:

  • 150 g tvrdého syra
  • 2 paradajky
  • Bylinky

 

Postup

Cibuľu rozmixujte mixérom a zmiešajte s akýmkoľvek mletým mäsom podľa vášho výberu.

Pomleté mäso dochuťte soľou a obľúbeným korením. Mäso prikryte a odložte na chvíľu do chladničky.

Vajcia si metličkou vyšľahajte spolu so soľou.

Panvicu potrite rastlinným olejom a upečte si na nej 7 palaciniek.

Bylinky si nasekajte najemno a syr si nastrúhajte na väčšie kúsky na strúhadle.

Paradajky nakrájajte na kocky.

Zapekaciu misu vymastíme olejom.

Na každú palacinku naneste mleté ​​mäso a zarovnajte ho na tenkú vrstvu.

Posypte ho syrom, bylinkami a položte naň pár kociek paradajok.

Zatočte oba boky palacinky dovnútra a zrolujte ju do trubičky.

Naukladajte ich do pripravenej formy.

Zmiešajte si kyslú smotanu, nastrúhaný cesnak, soľ a korenie.

Vrch palaciniek potrite smotanovou zmesou a posypte syrom.

Pečte a 180 stupňoch približne 40 minút.

Výsledný pokrm môžete podávať teplý alebo studený.

Náplň môžete neustále obmieňať. Použite napríklad huby, kyslé uhorky, šunku a podobne. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: souspark.ru

Back To Top