Ingrediencie
- 300 g masla
- 4 PL medu
- 2 ČL jedlej sódy
- 4 vajcia
- Hladkej múky
- 200 g sušienok
- 1,5-2 litre smotany
- 200 g práškového cukru
- Stužovač smotany
Postup
Cukor zmiešajte s medom a zmäknutým maslom. Vezmite si dostatočne veľký hrniec, aby hmota nevytiekla.
Roztopte si všetky tri ingrediencie a miešajte, aby sa všetko dôkladne spojilo.
Pridajte sódu a premiešajte.
Keď zmes prestane peniť, odstráňte ju zo sporáka a nechajte vychladnúť na 5 minút.
Pridajte vajcia a premiešajte.
Múku preosejete a po častiach ju pridávajte do zmesi. Vypracujte cesto, ktoré by malo mať hustotu podobnú ako kyslá smotana.
Vezmite si dva rovnaké plechy, vysteľte ich papierom na pečenie, nalejte do nich cesto a rovnomerne ho zarovnajte.
Pečieme na 180 stupňoch 5 až 7 minút. Dajte pozor, aby ste ho nespálili.
Po vybratí z rúry ho nechajte vychladnúť, orežte okraje a každý korpus rozrežte na 2 časti.
Smotanu vyšľahajte s práškovým cukrom a stužovačom.
Odrezky z korpusu spolu s keksíkmi pomeľte v mixéri na „strúhanku“ – posypte ňou vrch a boky torty.
Korpusy potrite pripraveným krémom. Nemusíte ním šetriť, dôkladne sa dostane do všetkých vrstiev korpusov.
Následne ho posypte strúhankou a vložte na niekoľko hodín do chladničky, najlepšie na celú noc. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: souspark.ru