Upečte si najlepší domáci medovník, aký ste kedy jedli! Z obchodu si ho nekupujem

Ingrediencie

  • 300 g masla
  • 4 PL medu
  • 2 ČL jedlej sódy
  • 4 vajcia
  • Hladkej múky
  • 200 g sušienok
  • 1,5-2 litre smotany
  • 200 g práškového cukru
  • Stužovač smotany

Postup

Cukor zmiešajte s medom a zmäknutým maslom. Vezmite si dostatočne veľký hrniec, aby hmota nevytiekla.

Roztopte si všetky tri ingrediencie a miešajte, aby sa všetko dôkladne spojilo.

Pridajte sódu a premiešajte.

Keď zmes prestane peniť, odstráňte ju zo sporáka a nechajte vychladnúť na 5 minút.

Pridajte vajcia a premiešajte.

Múku preosejete a po častiach ju pridávajte do zmesi. Vypracujte cesto, ktoré by malo mať hustotu podobnú ako kyslá smotana.

Vezmite si dva rovnaké plechy, vysteľte ich papierom na pečenie, nalejte do nich cesto a rovnomerne ho zarovnajte.

Pečieme na 180 stupňoch 5 až 7 minút. Dajte pozor, aby ste ho nespálili.

Po vybratí z rúry ho nechajte vychladnúť, orežte okraje a každý korpus rozrežte na 2 časti.

Smotanu vyšľahajte s práškovým cukrom a stužovačom.

Odrezky z korpusu spolu s keksíkmi pomeľte v mixéri na „strúhanku“ – posypte ňou vrch a boky torty.

Korpusy potrite pripraveným krémom. Nemusíte ním šetriť, dôkladne sa dostane do všetkých vrstiev korpusov.

Následne ho posypte strúhankou a vložte na niekoľko hodín do chladničky, najlepšie na celú noc. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: souspark.ru