Elixír zdravia a dlhovekosti: „Ráno a v noci som pila vodu s medom. Toto sa stalo po týždni používania … “. Účinok je zaručený!

Rozmiešajte si 1 čajovú lyžičku medu v pohári vody. Získate tak 30% medu, ktorý je identický so štruktúrou krvnej plazmy. Med v čistej vode vytvára zhluky (štruktúruje ho). Tým sa zvyšujú jeho liečivé vlastnosti. Medová voda je telom absorbovaná v celom množstve a pomorne za krátky čas.

brown wooden stick on beige ceramic bowlunsplash

Účinok medovej vody

Normalizuje trávenie. Zlepšuje aj prácu všetkých častí tráviaceho traktu.

Stimuluje imunitu. Chronická nádcha, bronchitída a hlien vychádzajú z pľúc (prirodzenou cestou – cez črevo).

Pomáha pri zápche, rozpúšťa exkrementy a čistí črevá. Umiestnenie fekálnych kameňov je najčastejšie v oblasti pása. Preto pri prvej konzumácii medovej vody existujú prípady zväčšenia obvodu pása. Nech vás to ale nevydesí. Vysvetlenie je jednoduché: fekálne kamene napučiavajú, zmäknú a začnú opúšťať telo.

Celý organizmus je očistený na bunkovej úrovni.

Zvyšuje antibakteriálne, antivírusové a protiplesňové účinky.

Práca hrubého čreva je normalizovaná. To je dobrý spôsob, ako obnoviť črevnú mikroflóru a eliminovať dysbakteriózu.

Bojuje aj proti pomočovaniu. Med absorbuje vodu, takže obličky a močový mechúr sa v noci neplnia a odpočívajú.

Medová voda na terapeutické a preventívne účely by sa mala piť ráno na prázdny žalúdok. Pohár medovej vody treba vypiť okamžite, ako vstanete. Je to veľmi dôležité. Žalúdočný zvierač sa okamžite otvorí a tekutina sa dostane do čreva, potom sa vstrebáva do krvi.

Medovú vodu je vhodné aplikovať aj na tvár. Vyživuje pokožku a zjemňuje jej kontúry. Ide o prírodný produkt, za ktorý neminiete veľa peňazí.

 

Zistilo sa, že zmes medu a škorice lieči väčšinu chorôb. Staroveká medicína používa med už celé storočia. Moderní vedci tiež uznávajú med ako veľmi účinný prostriedok na liečbu všetkých druhov chorôb bez akýchkoľvek komplikácií. Moderná veda hovorí, že hoci je med sladký, jeho užívanie v určitej liečivej dávke neuškodí ani diabetikom.

Kanadský časopis World News Weekly už 17. januára 1995 zverejnil zoznam chorôb, na ktoré by sa podľa západných vedcov dala použiť zmes medu a škorice.

Fotobanka s bezplatnými fotkami na tému čaj, črepník, hrniec                                                        Pexels

POZNÁMKA: Med musí byť PRÍRODNE SUROVÝ a nepasterizovaný.

Ak je na etikete uvedené: Čistý, je s najväčšou pravdepodobnosťou pasterizovaný. Najlepšie je kúpiť iba med, ktorého štítok znie: Surový (raw) alebo nepasterizovaný. Rozdiel je v tom, že pasterizácia medu neutralizuje všetky enzýmy, ktoré sa v ňom nachádzajú.

Zníženie váhy

Každé ráno, 30 minút pred raňajkami nalačno a večer pred spaním, vypite zmes medu s mletou škoricou, ktorú si prevaríte vo vriacej vody. Ak budete zmes konzumovať pravidelne, a máte pár kíl navyše, je možné, že sa ich konečne zbavíte.

Zmes si pripravte večer pred spaním:

  1. 1 diel škorice na 2 diely medu – odporúča sa 1/2 čl lyžičky škorice na 1 čl medu, môžete však použiť viac alebo menej, hlavne je dodržať pomer 1: 2. Napríklad: 1 čl škorice na 2 čl. medu
  2. Priveďte k varu 250 ml vody.
  3. Nalejte ju na škoricu, prikryte a nechajte 30 minút lúhovať.
  4. Čaj vychladený, pridajte med. Vysoká teplota ničí enzýmy a ďalšie užitočné vlastnosti surového medu!
  5. Vypite polovicu tesne pred spaním. Druhú polovicu zakryte a vložte do chladničky.
  6. Ráno vypite aj druhú polovicu, neohrievajte ju! Konzumujte iba vychladený čaj, prípadne ak už nadobudol izbovú teplotu.

Do tohto receptu už nepridávajte nič iné. Ani citrón, ani ocot. Nie je potrebné ho piť častejšie počas dňa, nakoľko najlepší účinok má iba nalačno a hlavne v noci.

Mnohým to pomáha aj s chudnutím. Je to preto, že škorica s medom má očistný účinok na tráviaci trakt, ničí parazity, plesne a baktérie, ktoré spomaľujú trávenie a spôsobujú tvorbu toxických usadenín.

Keď sa váš organizmus vyčistí, je pravdepodobné, že sa vaše chudnutie (dočasne) zastaví.

Ďalšie vedľajšie účinky môžu byť spôsobené uvoľňovaním toxínov. Ak sa to stane, znížte množstvo zmesi alebo si dajte prestávku.

brown sticks and slices of lemonsunsplash

Ochorenie srdca

Ak si na raňajky radi doprajete chlieb, môžete ho namiesto džemu natrieť medovo-škoricovou zmesou. Znižuje to hladinu cholesterolu v krvi a chránite sa pred infarktom. Aj tí, ktorí už prekonali infarkt, môžu znížiť riziko vzniku druhého infarktu.

Pravidelná konzumácia škoricového medu zlepšuje dýchanie a posilňuje srdcový sval. V niektorých domovoch dôchodcov v Amerike a Kanade, pravidelné užívanie tejto zmesi výrazne zlepšilo pacientom stav ich žíl a tepien, na ktorých sa už podpísal zub času.

Slabosť

Posledné štúdie preukázali, že obsah cukru v mede je pre udržanie sily prospešnejší, než škodlivý. Starší ľudia, ktorí konzumujú med a škoricu v rovnakom pomere, zlepšujú svoju koncentráciu a mobilitu.

Doktor Milton, ktorý štúdiu uskutočnil, tvrdí, že denný príjem pol polievkovej lyžice medu s prídavkom škorice v pohári vody, po prebudení, nalačno a popoludní okolo 15:00, zvyšuje životne dôležité funkcie na niekoľko týždňov.

Artritída

Ľudia trpiaci artritídou si môžu každý deň, ráno a večer, dať 250 ml teplej vody s 2 lyžičkami medu a 1 lyžičkou škorice. Pravidelná konzumácia lieči aj chronickú artritídu.

Nedávne štúdie uskutočnené na univerzite v Kodani zistili, že keď lekári predpísali svojim pacientom zmes 1 polievkovej lyžice medu a 1/2 lyžičky škorice pred raňajkami, za týždeň u 73 pacientov z 200 bolesť úplne zmizla a do mesiaca väčšina, ktorá pre artritídu nemohla chodiť alebo sa pohybovať, bola schopná chodiť bez pocitu bolesti.

Cholesterol

2 pl lyžice medu a 3 čl lyžičky škorice zmiešané s 500 ml teplej vody, znižujú hladinu cholesterolu v krvi o 10% už po 2 hodinách. Pokiaľ ide o ľudí trpiacich artritídou, užívanie zmesi trikrát denne normalizuje hladinu cholesterolu, a to aj u chronických pacientov. Rovnaký časopis uviedol, že ľudia, ktorí každý deň jedia čistý med, sa zriedkavejšie sťažujú na zlý cholesterol.

Imunita

Denný príjem medu a škorice posilňuje obranyschopnosť tela a chráni pred baktériami a vírusmi. Vedci zistili, že med obsahuje veľa rôznych vitamínov a železo. Neustála konzumácia medu zvyšuje schopnosť bielych krviniek bojovať proti bakteriálnym a vírusovým chorobám.

Zápal močového mechúra

Vezmite 2 polievkové lyžice škorice a 1 čajovú lyžičku medu, rozmiešajte to v pohári teplej vody. Zničíte tým mikróby v močovom mechúre.

Strata vlasov

V prípade vypadávania vlasov alebo alopécie môžete vlasové korienky natrieť pastou zo zmesi zohriateho olivového oleja, 1 polievkovej lyžice medu a 1 čajovej lyžičky škorice – po uplynutí 15 minút si vlasy umyte šampónom. Potom vlasy opláchnite teplou vodou. Aj 5 minút je dosť na to, aby ste dosiahli viditeľný výsledok.

Kožné infekcie

Zmes medu a škorice (v rovnakom množstve) aplikovaná na postihnuté časti pokožky lieči ekzémy, plesne a všetky ostatné typy kožných infekcií.

Akné

Pasta z 3 lyžíc medu a 1 lyžičky škorice. Pleť si potrite pred spaním a nasledujúce ráno ju umyte teplou vodou. Za 2 týždne pupienky úplne zmiznú.

Uhryznutie hmyzom

Zmiešajte 1 diel medu a 2 diely teplej vody s pridaním malej lyžičky škorice. Túto pastu pomaly vmasírujte do svrbiacej časti tela. Bolesť sa zmierni už po 1-2 minútach.

Žalúdočná nevoľnosť

Mletú škoricu zmiešajte s 2 lyžicami medu a konzumujte vždy pred jedlom. Znižuje sa tým kyslosť v žalúdku a pomáha to pri trávení ťažších jedál. Škoricový med zmierňuje bolesti žalúdka a lieči vredy.

Plynatosť

Podľa štúdií v Indii a Japonsku preukázal med so škoricou zníženie nadúvania.

Bolesť zubov

Na chorý zub naneste zmes 1 dielu škorice a 5 dielov medu. Môžete to robiť 3-krát denne, kým bolesť nezmizne.

Zápach z úst

Juhoameričania si najskôr ráno kloktajú hrdlo horúcim roztokom škoricového medu, aby si v ústach udržali príjemnú vôňu po celý deň. Je ale lepšie, ak si predtým je vyčistíte črevá.

Nádcha

Tí, ktorí trpia prechladnutím, by mali konzumovať 1 polievkovú lyžicu teplého medu s 1/4 čl. škorice – 3x denne. Lieči takmer akýkoľvek chronický kašeľ, prechladnutie a čistí nosové dutiny.

Rakovina

Posledné štúdie v Japonsku a Austrálii zistili, že rakovinu žalúdka a kostí možno úspešne liečiť. Pacienti s týmto typom nádoru by mali trikrát denne užívať 1 polievkovú lyžicu medu s 1 čajovou lyžičkou škorice po dobu jedného mesiaca.

Dlhovekosť

Pravidelné pitie čaju s medom a škoricou oneskoruje nástup staroby.

1 polievkovú lyžicu škorice uvarte v 750 ml vody, nechajte vychladnúť a pridajte 4 lyžice medu. Pite 1/4 hrnčeka 3-4 krát denne. Udržíte si tým sviežu a jemnú pokožku, vďaka čomu budete vyzerať mladšie o niekoľko rokov!

 

 

Zdroj: otozh.com.ua

Back To Top