Dezert zo sušienok a želatíny je populárny ako u skúsených gazdiniek, tak aj medzi úplnými začiatočníkmi. Vaša rodina si ho okamžite zamiluje a určite osloví aj deti.
Ingrediencie
- 200 g sušienok
- 90 g želé s príchuťou kivi
- 90 g citrónového želé
- 90 g jahodového želé
- 90 g čerešňového želé
- 90 g pomarančového želé
- 400 g jogurtu
- 200 g smotany
- 200 ml mlieka
- 200 g práškového cukru
- 4 pl želatíny
Príprava:
- K tomuto dezertu bude vhodné želé akejkoľvek chuti. Hlavné je, aby ich bolo minimálne 5 druhov. Každé želé rozpustite v 350 ml vody v samostatných miskách.
- Stuhnuté želé nakrájajte na malé kocky a premiestnite ich do hlbokej misy. Na dno formy (23×33 cm) naukladajte sušienky.
- Želatínu si zalejte 125 ml studeného mlieka a nechajte absorbovať po dobu 10 minút. Medzitým si v hrnci zohrejte cukor s mliekom. Obe zmesi spojte dokopy.
- Miešajte, kým sa želatína nerozpustí. Potom ju nechajte vychladnúť. Po vychladení do nej vmiešajte jogurt a vyšľahanú smotanu.
- Smotanovo-mliečnu zmes pridajte do zafarbeného želé a jemne premiešajte. Želé zmes premiestnite do formy a rovnomerne ju zarovnajte pomocou silikónovej stierky.
- Na želé rýchlo naukladajte vrstvu keksov. Položte naň dosku. Takto sa keksíky lepšie prilepia k náplni. Hotový dezert vložte do chladničky minimálne na 2 hodiny.
Koláč sa dá ľahko dostať z formy. Stačí to otočiť hore nohami. No v prípade, že sa želé lepí, polejte formu vriacou vodou. Môžete si ho nakrájať na úhľadné kocky, zabaliť a vziať do práce, ak viete, že budete mať chuť na niečo sladké. Prajeme vám dobrú chuť!
Zdroj: otozh.com.ua