Pripravte si chutné slivkové guľôčky obalené v sezame a maku. Naštartujte svoju energiu!

Energetická bomba v podobe slivkovej pasty je cenovo dostupný spôsob, ako očistiť telo a zároveň ho zasýtiť užitočnými výživnými látkami!

Pozitívne vlastnosti sušených sliviek

Sušené slivky sa po celé storočia používajú ako prírodné preháňadlo. Čistia črevá jemne, ale efektívne.

Sušené slivky pomáhajú pri chudnutí nielen vďaka ich laxatívnemu účinku. Dužina obsahuje značné množstvo antioxidantov a organických kyselín, ktoré majú pozitívny vplyv na váš metabolizmus.

100 g sušených sliviek obsahuje 732 mg draslíka. Táto látka je jedným z hlavných regulátorov metabolizmu v tele. Nedostatok draslíka sa prejavuje svalovou slabosťou, nestabilitou krvného tlaku, zhoršením činnosti srdca a obličiek, zníženou imunitou, ale aj zlým stavom vlasov a pokožky.

Slivkové guľôčky na chudnutie

Výživná zmes zo sušených sliviek vám počas diéty pomôže prekonať chuť na sladké. Zásobte sa vitamínmi, naštartujte črevá, zlepšite činnosť pečene.

Potrebujete:

  • 500 g sušených sliviek
  • 2 pl medu
  • 30 g kurkumy
  • 1 zväzok čerstvej mäty
  • 2 pl sezamu alebo maku

Príprava:

  1. Sušené slivky zalejte teplou vodou a nechajte hodinu pôsobiť. Zlejte vodu a slivky spolu s mätou pomeľte cez mlynček na mäso.

  1. Do pomletej zmesi pridajte med a kurkumu, poriadne premiešajte. Mokrými rukami si vytvarujte guľku vo veľkosti vlašského orecha. Obaľte ich v sezame alebo maku a vložte do chladničky, aby stuhli.

  1. Namiesto raňajok zjedzte 2 guľky a vypite nesladený čaj. Po zjedení pocítite nevídaný prílev energie a pocit sýtosti vás tak skoro neopustí.

 

Dôležité! Zmes zo sušených sliviek je kontraindikovaná u ľudí s chronickými zápalovými ochoreniami pečene, žlčníka a čriev, ako aj u žien počas dojčenia.

Nezabudnite tento článok zdieľať so svojimi priateľmi!

 

Zdroj: otozh.com.ua