Kapustové fašírky z mletého mäsa bez múky! Rýchly recept je hotový takmer hneď

Pripravte si mimoriadne jednoduchý recept na kapustové fašírky, do ktorých nebudete potrebovať ani gram múky!

Ingrediencie

  • 650 g mletého bravčového mäsa (môže byť aj iné)
  • 250-300 g bielej kapusty
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 1 vajce
  • 200-250 g tvrdého syra
  • 3 pl majonézy alebo smotany
  • Mleté korenie alebo zmes korení
  • Soľ

Postup

Kapustu si narežte na čo najjemnejšie kúsky. Pridajte mleté mäso, vajíčko, nakrájanú cibuľu – dôkladne premiešajte a pridajte soľ aj korenie.

Plech na pečenie si vymastite olejom. Z mletého mäsa si rukami vyformujte fašírky a ukladajte ich na plech. Prikryte alobalom, vložte do rúry predhriatej na 185 stupňov a pečte 45-50 minút.

Tvrdý syr nastrúhajte na strúhadle a zmiešajte s majonézou alebo smotanou.

Po uplynutí času vyberte fašírky z rúry každú potrite syrovou zmesou. Vložte do rúry a pečte ďalších  8 – 10 minút.

Fašírky bez múky sú neskutočne šťavnaté a voňavé. Prekvapte svojich blízkych svojimi kulinárskymi schopnosťami! Dobrú chuť!

 

Zdroj: skarbnychka-retseptiv.com.ua