Čo potrebuje na hnojenie „stromu peňazí“ ? Tučnolist musíte mať doma aj vy

Tučnolist alebo strom peňazí je milovaný ľuďmi z rôznych dôvodov. Niektorí veria, že malé okrúhle listy zlepšia finančný stav rodiny, iní oceňujú nenáročnú starostlivosť.

V oboch prípadoch by ste mali poznať niekoľko trikov, ako sa čo najviac potešiť jeho vzhľadom. Aj keď je starostlivosť o túto rastlinu pomerne jednoduchá, vyžaduje si pravidelné hnojenie.

Ak budete postupovať podľa všetkých pokynov, strom peňazí môže dokonca rozkvitnúť! Pozrite sa na 4 spôsoby, ako to dosiahnuť.

 

Kváskový kokteil

Na prípravu budete potrebovať 1 liter teplej vody. V ňom si rozpustite 10 g čerstvého droždia a 1 lyžičku cukru. Roztok nechajte deň odstáť na svetlom mieste. Potom ho nalejte pod korene rastliny.

Citrusová limonáda

Na tento typ hnojiva potrebujete citrusy: 1 citrón a 2 mandarínky. Zbavte ich šupiek a zalejte 500 ml vriacej vody. Nechajte lúhovať 3 dni na tmavom mieste. Roztok preceďte a zrieďte s čistou vodou v pomere 1:3. Potom môžete rastlinu poliať touto tekutinou.

 

Nálev z drevného popola

Zalejte 1 litrom vriacej vody 2 poháre popola z lipového alebo brezového dreva. Premiestnite tekutinu na tmavé miesto a nechajte ju tam 7 dní. Potom nálev preceďte a použite ho na polievanie.

 

Nálev z vaječnej škrupiny

Škrupinu z 5 vajec pomeľte v mažiari alebo mlynčeku na kávu. Zalejeme 500 ml vriacej vody. Nálev nechajte 12 dní lúhovať na tmavom mieste, potom preceďte a polejte strom peňazí. Trochu vaječnej škrupiny môžete vložiť do vrchnej vrstvy zeminy.

 

Dusík

Ak chcete, aby strom peňazí vykvitol, vyvarujte sa všetkým produktom dusíka zakúpeného v obchode. Tento minerál bráni rastu kvetných púčikov a vytvára iba zelené listy.

Ako vidíte, nie je to nič zložité. Odporúčame rozliať nálevy večer alebo za oblačného počasia a potom pôdu prekypriť. Aby rastlina vstrebala všetky živiny, musí byť koreňový systém dýchať. Máte doma strom peňazí?

 

Zdroj: otozh.com.ua