Neskutočne chrumkavá Pizza krokodíl. Zapojila som do prípravy aj deti a vnúčatá a boli nadšené

Dnes sme sa chceli s deťmi trošku zahrať, aby sa aj oni zapojili do varenia či pečenia a tak sme vymysleli KROKODILIU PIZZUSuroviny na cesto

1 kg hladkej múky špeciál
1 kocku droždia
2 vajíčka
5 PL cukru
1 ČL soli
6 dl mlieka
10 dkg masla

Suroviny na plnku na krokodíla

30 dkg šunky
20 dkg strúhaný ementál
malá konzerva kukurice
kečup
môžete dať aj zeleninu
korenie na PIZZU
Na plnku na rožky :
nutelu, alebo lekvár
ešte budeme potrebovať vajíčko na potretie

Postup :

Z 2 dl vlažného mlieka, droždia a 1 PL cukru si pripravíme kvások, ktorý necháme vykysnúť. Všetky ostatné sypké suroviny premiešame v miske, pridáme vajíčka, vlažné mlieko, kvások a premiešame, aby sa múka napila a nakoniec pridáme mäkké maslo.Dôkladne vypracujeme cesto a necháme ho asi jednu hodinu kysnúť.
Vykysnuté cesto rozdelíme na dve polovice. Z jednej polovice bude krokodíl a z druhej budú nutelové rožky.

 

KROKODÍL

Cesto si rozvaľkáme na veľkosť plechu, preložíme na plech vyložený papierom, tak sa vám bude lepšie robiť a nemusíte ho potom prekladať. Na pekáči ho rozrežete podľa návodu.. Do rozrezanej časti rozotrieme kečup, na neho dáme kukuricu, potom šunku a nakoniec syr. Lepšie by bolo plnku zmiešať a uložiť .

 

Tam,kde je ponechaný väčší kúsok celý, bude hlava krokodíla,ktorú dorobíme zvyškami cesta. Prirobíme hore uši a oči. Potom začneme prepletať pásiky cez plnku, raz z jednej a raz z druhej strany až do posledného pásika. Nakoniec preložíme chvost a trochu ho natiahneme , aby bol užší ako telo.

Po bokoch prirobíme nohy. Namiesto očí dáme olivy, alebo malé paradajky a necháme krokodíla 20 minút kysnúť. Potom ho potrieme vajíčkom a dáme do pece na 180°C na 30 minút. Ak by sa príliš pripekal, tak ho prikryjeme papierom.

Zvyšné cesto rozvaľkáme na obdlžník o rozmeroch 32 x 44 cm a rozrežeme na 16 dielov- obdlžníkov 8 x 11 cm. Narežeme podľa nákresu, teda tak, že jedna polovica obdĺžníka ostane celá s druhú narežeme na pásiky, ale nedorežeme až do konca. Na celú nenarezanú časť uložíme plnku. Potom urobíme rožok, aby narezaná časť bola na vrchu. Necháme podkysnúť asi 15 minút, potrieme vajíčkom a pečieme 12 minút pri 170°C.

Back To Top