Šalát na zimu „Štyri zeleniny“, Robím ho z dvojitej dávky lebo je tak chutný

Pripravte si zeleninový „šalát“, na ktorom si môžete pochutnať aj počas chladných zimných večerov!

Ingrediencie

  • 1 kg mrkvy
  • 1 kg papriky
  • 100 g cukru
  • 1 kg cibule
  • 1 kg paradajok
  • 160 g soli
  • 250 ml rastlinného oleja
  • 1 čl octu (70%)
  • Bobkový list
  • Nové korenie

Postup

Mrkvu očistite, umyte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Papriku nakrájajte na kolieska a potom na pásiky.

Cibuľu olúpte a nakrájajte na kolieska. Paradajky môžu byť nakrájané nadrobno prípadne pretlačené cez mlynček na mäso.

person slicing green vegetable on chopping boardunsplash

Premiestnite zeleninu do hrnca a zalejte ju rastlinným olejom. Varte asi pol hodiny od okamihu, čo začne vrieť.

Do hrnca pridajte bobkový list, 2 – 3 ks nového korenia, ocot  a povarte to ďalších 5 minút. Podľa chuti pridajte soľ a cukor, je lepšie ak to urobíte pred koncom varenia.

Pripravený šalát preložte do sterilizovaných zaváracích pohárov, zatvorte ich vekom a nechajte vychladnúť dnom nahor.

Zdroj: takprosto.cc