Toto je najlepšia čokoládová poleva. Keď ju krájam vôbec sa neláme a je hotová za pár minút

Čo by vás potešilo, keby ste dostali neuveriteľnú chuť na sladké? Odpoveďou môže byť čokoládová poleva! Ide o univerzálnu pochúťku, ktorá môže zlepšiť aj ten najtemnejší deň. Môžete do nej namočiť čerstvé ovocie, natrieť ju na chlieb alebo si pripraviť koláč a celý ho poliať touto pochúťkou.

Ponúkame vám 2 vynikajúce recepty na čokoládovú polevu, ktoré si zamilujú všetci členovia vašej rodiny!

Recept č. 1

Ingrediencie:

  • 4 pl kakaa
  • 12 pl cukru
  • 8 pl mlieka
  • 50 g masla

Postup

  1. Cukor a kakao vložte do hrnca a vymiešajte si hladkú zmes.
  2. Pridajte mlieko, premiešajte. Nastavte si na sporáku stredný plameň a priveďte zmes k varu, aby sa cukor dobre rozpustil.
  3. Po uvarení ju odstavte z plameňa. Nechajte 3 minúty chladnúť a pridajte maslo. Opäť dobre premiešajte.
  4. Fondán necháme hodinu, aby dobre zhustol.

 

Recept č. 2

Táto poleva je ideálnou kombináciou na vaše koláče.

Zloženie:

  • 100 g čokolády
  • 20 g vody
  • 50 g masla

Príprava:

  1. Tabuľku čokolády nalámte na malé kúsky a vložte ich do hrnca s hrubým dnom. Pridajte vodu a položte ho na sporák s malým plameňom. Čokoláda by sa mala rozpustiť do tekutého stavu.
  2. V ďalšom hrnci si rozpustite maslo, ktoré potom po malých častiach pridávajte k čokoláde, až kým nezískate polevu požadovanej konzistencie.
  3. Poriadne premiešajte a nechajte 5 minút chladnúť a zahustiť.

 

Čokoládová poleva podľa týchto receptov je veľmi chutná, jemná a voňavá. Pri druhom recepte môžete experimentovať zmenou druhu čokolády, napríklad mliečnu alebo bielu čokoládu.

 

Back To Top