Plnené kuracie stehná s paštétou. Žiadna práca a obed ako lusk

Suroviny
4 kuracie stehná3 vajíčka3 rožky / ja som použila hotové narezané kúsky do polievky/1/3 francúzskej paštéty1 cibuľa3 strúčiky cesnakupetržlenová vňaťsoľ, mleté korenie, majoránka,muškátový oriešokBudeme ešte potrebovať :olejkorenie na kurča2 cibule
Postup :Kuracie stehná musia byť s kožou, tú opatrne oddelíme od mäsa tak, aby sme si urobili kapsu. Tú budeme plniť.
Plnka:
Najprv si narežeme cibuľu na malé kostičky, osmáhneme na oleji,ku koncu pridáme prelisovaný cesnak a paštétu. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť.Rožky narežeme na malé kostičky, pridáme vajíčka a cibuľu s cesnakom a paštétou, primiešame trocha majoránky,soť, mleté korenie, muškátový orech a posekanú petržlenovú vňať.
Všetko premiešame a môžeme plniť stehná. Konce upevníme ihlami, alebo špáradlom. Pekáč vymastíme, uložíme dve nakrájané cibule na mesiačiky, na ne uložíme stehná a natrieme ich korením na kurča,ktoré sme rozmiešali s 1 PL oleja. vedľa mäsa uložíme na štvrťky rozrezané zemiaky a pečieme na 200 °C najprv prikryté 40 minút , potom odkryté ešte 20 minút.
Back To Top