Kysnuté kolieska s pudingom a jahodami. Stačilo pár minút a rozvoniavali po celom byte

Suroviny na cesto :
1 kg polohrubej múky
200 gramov kryštálového cukru
štipka soli
3 vajíčka
5 dl mlieka
2 dl oleja

Plnka :
1 liter mlieka
2 ks vanilkový puding
4 PL cukru
jahody
ole na potretie koliesok
práškový cukor na posypanie

Postup :
Z 2 dl mlieka, 1 PL cukru a droždia si pripravíme kvások,ktorý necháme vykysnúť. Ostatné suroviny na cesto zmiešame,pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme cesto. Necháme ho vykysnúť asi 60 minút.Potom ho vyvaľkáme a pohárom vykrajujeme kolieska,ktoré ukladáme na pekáč, vyložený papierom a necháme podkysnúť.


Medzitým si uvaríme puding a nechám ho trochu vychladnúť.


Tesne pred vložením pekáča do rúry , koliesko potrieme olejom a menším pohárikom vtlačíme do kolieska odtlačok tak, aby sme koliesko neprederavili.

Do vzniknutej jamky dáme 1 vrchovatú čajovú lyžičku pudingu a vtlačíme do nej jahody,alebo iné ovocie, aké je na trhu, alebo aké máme doma. Pečieme na 180 °C 10 minút v teplovzdušnej rúre, alebo na 13 minút v obyčajnej.Koláčiky posypeme práškovým cukrom.

Back To Top