Domáce koláče so zemiakmi od Olgy! Vynikajúce cesto: získajú sa mäkké a nadýchané koláče

Pripravte si recept na veľmi jemné a nadýchané slané koláče, ktoré si obľúbi celá vaša rodina.

Ingrediencie

  • 250 ml vriacej vody
  • 1 čl soli
  • 1 pl cukru
  • 10 g droždia
  • 3 pl rastlinného masla
  • 3 žĺtka
  • 3 pl múky
  • 600 g hladkej múky
  • 250 ml vody
  • Zemiakové pyré zo 6 zemiakov
  • Huby orestované na cibuľke

Postup

Zemiaky uvarte v osolenej vode a vytvorte z nich zemiakovú kašu.

Huby si orestujte spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou.

Zmiešajte zemiakovú zmes so šampiňónmi a nechajte vychladiť.

Zmiešajte soľ a cukor, múku, rastlinný olej (3 lyžice) a zalejte to vriacou vodou. Vymiešajte si hladkú zmes a nechajte ju vychladnúť.

Pridajte žĺtka, droždie a vodu izbovej teploty. Premiešajte.

Múku preosejte a po častiach ju pridajte do cesta.

Tip: nemali by ste pridávať viac ako 630 g múky, inak sa môže stať, že cesto bude lepkavé.

Prikryte ho fóliou a vložte na 1 hodinu do chladničky.

Po vybratí cesta si pracovnú plochu a ruky potrite rastlinným olejom.

Vyformujte si koláče, poukladajte naň plnku a okraje dobre uzatvorte. Mali by ste získať asi 16 kúskov.

Zohrejte si rastlinný olej a na miernom ohni ich pečte z každej strany niekoľko minút.

Keď budete formovať cesto do koláčov, trochu sa roztiahne. No ak budete mať ruky naolejované, rýchlejšie ho vyformujete do požadovaného tvaru a veľkosti.

Vďaka tomu, že sa cesto trochu zväčší, budú koláče zvnútra mäkké a zvonku chrumkavé.

Zdroj: souspark.ru

Back To Top