Pripravte si recept na veľmi jemné a nadýchané slané koláče, ktoré si obľúbi celá vaša rodina.
Ingrediencie
- 250 ml vriacej vody
- 1 čl soli
- 1 pl cukru
- 10 g droždia
- 3 pl rastlinného masla
- 3 žĺtka
- 3 pl múky
- 600 g hladkej múky
- 250 ml vody
- Zemiakové pyré zo 6 zemiakov
- Huby orestované na cibuľke
Postup
Zemiaky uvarte v osolenej vode a vytvorte z nich zemiakovú kašu.
Huby si orestujte spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou.
Zmiešajte zemiakovú zmes so šampiňónmi a nechajte vychladiť.
Zmiešajte soľ a cukor, múku, rastlinný olej (3 lyžice) a zalejte to vriacou vodou. Vymiešajte si hladkú zmes a nechajte ju vychladnúť.
Pridajte žĺtka, droždie a vodu izbovej teploty. Premiešajte.
Múku preosejte a po častiach ju pridajte do cesta.
Tip: nemali by ste pridávať viac ako 630 g múky, inak sa môže stať, že cesto bude lepkavé.
Prikryte ho fóliou a vložte na 1 hodinu do chladničky.
Po vybratí cesta si pracovnú plochu a ruky potrite rastlinným olejom.
Vyformujte si koláče, poukladajte naň plnku a okraje dobre uzatvorte. Mali by ste získať asi 16 kúskov.
Zohrejte si rastlinný olej a na miernom ohni ich pečte z každej strany niekoľko minút.
Keď budete formovať cesto do koláčov, trochu sa roztiahne. No ak budete mať ruky naolejované, rýchlejšie ho vyformujete do požadovaného tvaru a veľkosti.
Vďaka tomu, že sa cesto trochu zväčší, budú koláče zvnútra mäkké a zvonku chrumkavé.
Zdroj: souspark.ru