Plnenú paprika plním trochu inak. TOTO JE DOMA hitom

Paprika naplnená bulgurom a mletým mäsom sa stane vaším obľúbeným pokrmom. Použite akékoľvek mäso podľa vašej chuti.

Potrebujete:

  • 800-900 g mletého mäsa
  • 200 g bulguru
  • 20 ks sladkej papriky
  • 3 pl paradajkovej pasty
  • 2 cibule
  • 1 mrkva
  • 5-6 pl rastlinného oleja
  • 2 čl soli
  • 1 čl sušenej papriky, tymiánu, sušeného cesnaku
  • Približne 1,5 litra vody
  • Bylinky a zelená cibuľka

 

Postup

Cibuľu nakrájajte nadrobno a orestujte na rastlinnom oleji.

Mrkvu nakrájame najemno, prípadne ju nastrúhajte na strúhadle na hrubšie kúsky. Dajte ju podusiť spolu s cibuľou.

Mleté mäso zmiešajte s bulgurom alebo ryžou, osoľte a okoreňte.

K cibuli a mrkve pridajte paradajkovú pastu a duste ďalšie 2 minúty. Okoreňte, premiešajte a osoľte podľa chuti.

Zeleninovú zmes rozdeľte na 2 časti – jednu zmiešajte s mletým mäsom.

Druhú časť zeleniny zalejte 500 g vody a premiešajte. Priveďte k varu a odstráňte zo sporáka.

Mleté mäso zmiešame s nasekanými bylinkami a zelenou cibuľkou.

Naplňte ním papriky a vložte ich do hrnca. Na dno hrnca dajte trochu zeleninovej zmesi.

Nalejte zeleninu do hrnca a pridajte asi 1 liter vody – omáčka by mala zakryť papriky.

Keď paprika začne vrieť, znížte teplotu a varte 40 minút.

Posypte bylinkami, korením a nechajte odstáť 10 minút. Môžete podávať na stôl.

 

Zdroj: souspark.ru