Paprika naplnená bulgurom a mletým mäsom sa stane vaším obľúbeným pokrmom. Použite akékoľvek mäso podľa vašej chuti.
Potrebujete:
- 800-900 g mletého mäsa
- 200 g bulguru
- 20 ks sladkej papriky
- 3 pl paradajkovej pasty
- 2 cibule
- 1 mrkva
- 5-6 pl rastlinného oleja
- 2 čl soli
- 1 čl sušenej papriky, tymiánu, sušeného cesnaku
- Približne 1,5 litra vody
- Bylinky a zelená cibuľka
Postup
Cibuľu nakrájajte nadrobno a orestujte na rastlinnom oleji.
Mrkvu nakrájame najemno, prípadne ju nastrúhajte na strúhadle na hrubšie kúsky. Dajte ju podusiť spolu s cibuľou.
Mleté mäso zmiešajte s bulgurom alebo ryžou, osoľte a okoreňte.
K cibuli a mrkve pridajte paradajkovú pastu a duste ďalšie 2 minúty. Okoreňte, premiešajte a osoľte podľa chuti.
Zeleninovú zmes rozdeľte na 2 časti – jednu zmiešajte s mletým mäsom.
Druhú časť zeleniny zalejte 500 g vody a premiešajte. Priveďte k varu a odstráňte zo sporáka.
Mleté mäso zmiešame s nasekanými bylinkami a zelenou cibuľkou.
Naplňte ním papriky a vložte ich do hrnca. Na dno hrnca dajte trochu zeleninovej zmesi.
Nalejte zeleninu do hrnca a pridajte asi 1 liter vody – omáčka by mala zakryť papriky.
Keď paprika začne vrieť, znížte teplotu a varte 40 minút.
Posypte bylinkami, korením a nechajte odstáť 10 minút. Môžete podávať na stôl.
Zdroj: souspark.ru