Pasta od ruského lekára Amosovova je skvelá pre vaše srdce a imunitu. Túto zmes predpísal aj svojim pacientom.
Mykola Amosov, kardiochirurg a akademik, bol známy svojimi šikovnými operáciami a novými metódami srdcovej chirurgie. Svojim pacientom ponúkol množstvo dôležitých rád o výhodách pohybu a zdravého stravovania.
Vytvoril recept na jedinečnú pastu, ktorá vyživuje srdcový sval, posilňuje jeho aj cievy a stimuluje imunitný systém.
Pasta je zdrojom vitamínov, antioxidantov a stopových prvkov potrebných pre srdce a telo ako celok.
Prečo by ste ju mali konzumovať aj vy?
Toto je zoznam jej prospešných účinkov na nás organizmus
- posilňuje imunitu
- posilňuje srdcový sval a cievy, zvyšuje ich pružnosť
- normalizuje krvný obeh, napája srdce a ďalšie orgány kyslíkom
- má protizápalové vlastnosti, poskytuje prevenciu a liečbu aterosklerózy
- obsahuje vitamín C, ktorý pomáha pri vstrebávaní železa.
Amosovova pasta sa pripravuje zo zmesi sušeného ovocia. Jeho základom je med, orechy, citróny a kombinácia sušeného ovocia, ako sú figy, sušené marhule, hrozienka, datle či sušené slivky, bohaté na vitamíny, minerály, enzýmy, organické kyseliny, lipidy a antioxidanty.
Ingrediencie
- sušené marhule – 250 g
- hrozienka (z tmavého hrozna) – 250 g
- sušené slivky – 250 g
- figy – 250 g
- vlašský orech – 1 hrnček
- citrón – 1 ks
- prírodný med – 250 g
Postup
- Sušené ovocie opláchnite a buď ho pomeľte v mlynčeku na mäso alebo ho rozmixujte v mixéri.
- Orechy rozdrvte alebo nasekajte nožom.
- Citróny umyte, nakrájajte na kúsky, vyberte kôstky a rozmixujte.
- Zmiešajte si všetky ingrediencie, zalejte ich medom a premiešajte.
- Uchovávajte v chladničke (pokojne aj niekoľko mesiacov).
Ako konzumovať pastu?
Pastu je možné konzumovať na prázdny žalúdok alebo po jedle (aby nedošlo k podráždeniu žalúdka a čriev) – 1 polievková lyžica 3x denne. Deti, v závislosti od veku – 1 čajová alebo dezertná lyžica.
Túto kúru si doprajte dvakrát ročne – na jar a na jeseň. Je to skvelá voľba najmä na jar, keď už nemáte po zime dostatočné množstvo vitamínov, a na jeseň, keď je potrebné posilniť organizmus proti nachladnutiu a vírusovým infekciám.
Zdroj: takprosto.cc