Na domáce šišky veľké ako pesť sa nemusíte vôbec narobiť. Za pár eur som mala plný pekáč šišiek

Tento recept máme od pani Márie a musíme povedať, že chutí na jednotku 
Recept: 500 g hladkej múky, 300 ml mlieka, 50 g kr. cukor, 1 kocka droždie, 4 žĺtky, 4 PL roztopené maslo, 4 PL rum, štipka soľ, citrónová kôra.
Vo vlažnom mlieku s 1 čl. cukru nechám nakysnúť droždie. K preosiatej múke pridám kvások a ostatné suroviny, vymiesim vláčne cesto, prikryjem a nechám kysnúť.
Potom premiesim, rozvaľkám a kolieskom vykrajujem šišky, prikryjem a nechám ešte kysnúť. Šišky neplním , pripravím k nim ríbezľovú penu.
Ríbezľová pena: 4 bielka šľahám nad parou, postupne pridávam 200g kr. cukor, šľahám do husta, zložím z pary a pridám 1 pohárik ríbezľový džem, metličkou zľahka zamiešam. Dobrú chuť:)
Back To Top