Recept na egyptský koláč, ktorý je označovaný za najkrajší na svete. Rodina si ho hneď zamilovala

Tento koláč je hotový zázrak. Má všetko, čo potrebujete: jemnú, sladkú textúru, lahodný žltý krém, a je plný chrumkavých prekvapení.

Verte, že bez problémov zjete viac ako jeden kúsok!

Na 3 tenké korpusy potrebujete

  • 6 bielkov
  • 6 lyžíc cukru
  • 2,5 lyžice hladkej múky
  • 150 g mletých lieskových orechov

 

Na vanilkový krém:

  • 10 žĺtkov
  • 10 lyžíc cukru
  • 3 lyžice múky alebo kukuričného škrobu
  • 20 g vanilkového cukru
  • 340 ml mlieka
  • 170 g masla
  • vanilkový cukor

 

Na chrumkavý krém:

  • 200 g obyčajného a 4 lyžice karamelizovaného cukru
  • 130 g lieskových orechov
  • 200 ml smotany na šľahanie

 

Na ozdobu (voliteľné):

  • orechy
  • šľahačka alebo smotana na šľahanie
  • kúsky skaramelizovaného cukru

 

Príprava:

Predhrejte si rúru na 170° C.

 

Korpusy

Suroviny na každý korpus: 2 bielky, 2 lyžice cukru, 1/2 lyžice múky, 50 g mletých orechov.

Vyšľahajte si sneh z bielkov, pomaly pridávajte cukor a vyšľahajte si tuhý sneh. Postupne za stáleho miešania pridávajte múku a mleté ​​orechy. Hotové cesto vložte na okrúhly plech s priemerom 20 cm a nechajte piecť 25 minút.

 

Vanilkový krém

Dajte si panvicu na plameň a pridajte žĺtky, cukor, múku alebo škrob, vanilkový cukor a mlieko. Miešajte, kým vám nevznikne homogénny hustý krém. Nechajte ho úplne vychladnúť pri izbovej teplote.

Smotanu si vyšľahajte so zmäknutým maslom a dobre premiešame.

 

Chrumkavý krém

Smotanu vyšľahajte s orechmi a skaramelizovaným cukrom.

 

Teraz prejdite na vytvorenie torty!

Je to jednoduché: 1 korpus, 1 vrstva vanilkového krému, 1 vrstva chrumkavého krému. Potom opäť zopakujte.

S najväčšou pravdepodobnosťou vám zostane trochu krému, ktorý môžete naniesť na boky torty.

Teraz môžete koláč ozdobiť šľahačkou, orechmi a kúskami skaramelizovaného cukru!

 

Zdroj: pinterest.com

Back To Top