Tento koláč je hotový zázrak. Má všetko, čo potrebujete: jemnú, sladkú textúru, lahodný žltý krém, a je plný chrumkavých prekvapení.
Verte, že bez problémov zjete viac ako jeden kúsok!
Na 3 tenké korpusy potrebujete
- 6 bielkov
- 6 lyžíc cukru
- 2,5 lyžice hladkej múky
- 150 g mletých lieskových orechov
Na vanilkový krém:
- 10 žĺtkov
- 10 lyžíc cukru
- 3 lyžice múky alebo kukuričného škrobu
- 20 g vanilkového cukru
- 340 ml mlieka
- 170 g masla
- vanilkový cukor
Na chrumkavý krém:
- 200 g obyčajného a 4 lyžice karamelizovaného cukru
- 130 g lieskových orechov
- 200 ml smotany na šľahanie
Na ozdobu (voliteľné):
- orechy
- šľahačka alebo smotana na šľahanie
- kúsky skaramelizovaného cukru
Príprava:
Predhrejte si rúru na 170° C.
Korpusy
Suroviny na každý korpus: 2 bielky, 2 lyžice cukru, 1/2 lyžice múky, 50 g mletých orechov.
Vyšľahajte si sneh z bielkov, pomaly pridávajte cukor a vyšľahajte si tuhý sneh. Postupne za stáleho miešania pridávajte múku a mleté orechy. Hotové cesto vložte na okrúhly plech s priemerom 20 cm a nechajte piecť 25 minút.
Vanilkový krém
Dajte si panvicu na plameň a pridajte žĺtky, cukor, múku alebo škrob, vanilkový cukor a mlieko. Miešajte, kým vám nevznikne homogénny hustý krém. Nechajte ho úplne vychladnúť pri izbovej teplote.
Smotanu si vyšľahajte so zmäknutým maslom a dobre premiešame.
Chrumkavý krém
Smotanu vyšľahajte s orechmi a skaramelizovaným cukrom.
Teraz prejdite na vytvorenie torty!
Je to jednoduché: 1 korpus, 1 vrstva vanilkového krému, 1 vrstva chrumkavého krému. Potom opäť zopakujte.
S najväčšou pravdepodobnosťou vám zostane trochu krému, ktorý môžete naniesť na boky torty.
Teraz môžete koláč ozdobiť šľahačkou, orechmi a kúskami skaramelizovaného cukru!
Zdroj: pinterest.com