Legendárne mäsové fašírky pečené v rúre trochu inak. Nikto neveril, že nie sú vyprážané

Ingrediencie

  • 500 g mletého bravčového mäsa
  • 2-3 cibule
  • 75 g tvrdého syra
  • 250 g kuracích pŕs
  • 2 paradajky
  • 3 pl majonézy
  • Soľ
  • Korenie

Postup

Pomeľte si bravčové a kuracie mäso, prípadne si už kúpte namleté. Obe zmiešajte s jednou cibuľou, ktorú si predtým nastrúhajte najemno alebo pomeľte v mlynčeku na mäso.

Do mletého mäsa pridajte soľ a korenie. Vyformujte z neho placky a poukladajte ich na vymastený plech, prípadne na plech vystlaný papierom na pečenie.

Na mleté ​​mäso naneste lyžičku majonézy (alebo kyslej smotany). To ho ochráni pred vysušením.

Paradajku a ďalšiu cibuľu nakrájajte na kolieska. Najskôr poukladajte cibuľové krúžky, potom paradajky.

Pridajte nastrúhaný syr a pečte v rúre na 180 stupňov asi 30 minút.

Vzhľadom na to, že mleté ​​mäso pečiete, a nevyprážate, je vhodnejšie cibuľu pomlieť v mlynčeku na mäso alebo nastrúhať. Takto získate šťavnatejší pokrm! Paradajky je možné nahradiť mrkvou opečenou na oleji, prípadne paprikou a pár kúskami feferónov. Prajeme vám dobrú chuť!

 

Zdroj: sovkusom.ru

Back To Top