Naplnila som poháre maslom a vložila ich do vyhriatej rúry: Škoda, že som TENTO NÁPAD nepoznala skôr, ide o perfektnú…

Vyrobte si maslo, ktoré budete môcť skladovať pokojne aj niekoľko rokov!

Potrebujete

Maslo (množstvo je dané od toho, koľko skiel chcete použiť)

Sklenené nádoby

 

Postup

Sterilizujte svoje poháre a viečka. Poukladajte ich na plech – budete s nimi ľahšie manipulovať.

Predhrejte si rúru na 110 °C.

 

Maslo si nakrájajte na hrubšie obdĺžniky a začnite ho ukladať do skiel. Nič sa nestane, ak bude vyčnievať.

Po tom, ako naplníte všetky sklá, vložte plech do trúby. Keď sa maslo roztopí (asi 15-20 minút), vyberte plech vonku na mriežku a pridajte do skiel ďalšie kúsky masla.

Vďaka horúcemu maslu sa to chladnejšie rýchlejšie roztopí. Hladina masla by mala dosahovať asi 1 cm od okraju skla.

(Ak ste maslo vkladali opatrne, rovnomerne sa roztopí, bez toho, aby spôsobilo neporiadok.)

Pred nasadením viečok sa uistite, aby boli okraje čisté.

Na každú nádobu položte viečko a pevne ho utiahnite.

Poháre vložte späť do rúry na 45 minút do rúry s teplotou 110 °C.

Maslo sa rozdelí na tuhú a kvapalnú látku. Tuhé látky budú na dne nádoby.

Vyberte nádoby z rúry. Položte ich na chladiaci rošt a nechajte vychladnúť. Po pár minútach budete počuť zvuk praskania, keď sa nádoby „uzavrú“.

Po vychladnutí nádob skontrolujte, či sú všetky poriadne uzavreté. Všetky viečka by mali byť vyduté.

Na vrch viečka si napíšte dátum – maslo by vám malo vydržať tri roky. Skladujte ho na rovnakom mieste ako napríklad džemy alebo nátierky.

Po otvorení je nutné maslo premiešať. Ak ste použili maslo so soľou, zistíte, že soľné kryštály sú väčšie. Keď budete maslo konzumovať, v ústach zacítite kryštáliky soli. Ak použijete obyčajné maslo, nenájdete žiadny rozdiel. Po vložení do chladničky sa nevráti späť do tuhej látky; zostane v krémovej konzistencii.

Zdroj: backdoorprepper.com

Back To Top