Kuchynské dekorácie a pomocníci, ktoré oceníte v každej kuchyni. Toto je nápad za milión

Ak máte kreatívneho ducha, určite viete, že aj z obyčajnej či nepotrebnej veci sa dá vyrobiť niečo originálne. Papierový obal na vajcia, škatule od koláčov či zvyšky látok. Ponúkame vám niekoľko nápadov, ktoré by vám mohli pomôcť.

Na prvý nápad budete potrebovať papierový obal od vajíčok a plastové viečko na tortu. Priemer viečka si preneste na kartón.

Vystrihnite si kruh a pomocou tavnej pištole prilepte obal na vajíčka k plastovému viečku. Nožnicami odstrihnite prebytočný plast po okrajoch.

 

Na dno plastu prilepte kartón v tvare kruhu. Na jeho vrch môžete prilepiť dekoračný papier. Priestor medzi obalom od vajíčok a plastovým vekom spojte bielou papierovou lepiacou páskou.

Vnútro si vymaľujte bielou akrylovou farbou. Boky omotajte a olepte lanom pomocou tavnej pištole.

Dva kúsky lana použite aj na vytvorenie úchytiek.

Výsledkom je štýlový a krásny košík na vajíčka! .

 

Na druhý nápad budete potrebovať pár kusov látky. Prvá tkanina predstavuje základňu, mala by mať tvar obdĺžnika. Vyznačte si stred. Na jednu polovicu prilepte niekoľko plastových fólií, aby ste získali flexibilitu. Zakryte ich druhou polovicou látky a okraje zlepte tavnou pištoľou.

Okraje olepte ozdobnou páskou.

Druhý kúsok látky ozdobte z jednej strany čipkou.

Preložte ju na polovicu a oba okraje zlepte, vo vnútri by vám mal vzniknúť priestor podobný rukávu.

Prejdite na pripevnenie základne k vešiaku. Vystrihnite si dva kusy látky, ktoré budú slúžiť ako háčiky a prilepte ich k základni pomocou lepidla.

Následne naň prilepte aj ďalšie pripravené „rukávy“ s čipkou.

Môžete ich ozdobiť mašličkami. Výsledkom je krásny organizér na stenu na odkladanie potravinovej fólie, papiera na pečenie a iné!

Pre ešte viac inšpirácie si môžete pozrieť aj nasledujúce video!

 

 

Zdroj: youtube.com

Back To Top