Žena venovala 35 rokov na zdobenie svojho domu! Teraz uvidíš prečo si jej dom všetci fotia

Lauri Svedberg si kúpila v roku 1979 tento dom postavený na začiatku 20. storočia v štáte Minnesota v Minneapolise.

Umelkyňa, ktorá je tiež veľkým fanúšíkom prírody a rozprávok, 35 ročnou prácou premenila svoj americký dom na niečo, čo je vhodnejšie nazvať umeleckým dielom.

„Vlčí dom“ ako ho susedia nazývajú kvôli vlku, ktorý je znázornený na fasáde domu,  sa už dlho považuje za jednu z atrakcií tejto oblasti. O dome a jeho majiteľke sa zaujímala aj televízia, natočili aj reportáž. Fotografie umelkyne Svedberg sa pravidelne objavuvú v miestných novinách a časopisoch. Vďaka internetu sa o tomto fantastickom dome dozvedeli už takmer v každom kúte sveta.

Po vstupe do domu alebo aj pri pohľade na fotky, má človek pocit že vstúpil do rozprávkovej Narnie. Nieje ani jeden meter v tomto dome, ktorý by umelkyňa nevyzdobila kameňom alebo maľbou, ktoré majú jediný motív: les.

Potrebný materiál k tomuto dielu brala Lauri rovno spod nôh. Skaly a kamienky z Minnesotských ulíc zbierala sama, vlasnoručne. Pomocou lepiacej pištole začala vytvárať túto nádheru.

V tomto dome je aj kuchynský nábytok a skrine zdobený kamienkami alebo maľbou. Mozaika v kúpelni pripomína nepreniknuteľný les. Múry schodov, ktoré vedú na poschodie zdobý maľba pri ktorej máte dojem že prechádzáte popri vodopáde. Aj záhrada skrýva rôzné prekvapenia, nájdeme tu sochy zvierat v životnej veľkosti. Lauri Svedberg je najpyšnejšia na tú časť domu, ktorú vyzdobila minerálmi a polodrahokamami, ktoré sama pozbierala počas cestovania.

Vyzdobenie domu bolo Lauriným životným dielom, pokiaľ ide o konečný výsledok, hovorí viac o sebe ako chvála.

Pred pár rokmi sa Lauri rozhodla, že bude žiť zaslúžený dôchodcovský život, predala svoj nádherný dom a presťahovala sa do Palm Spring v Kalifornii. Realitní makléri odhadli túto umeleckú prácu na 150 000 dolárov.