Nepriateľ staroby № 1. Príklady bobkového listu – a zabudnite na vrásky!

Vynikajúce omladzujúce a antioxidačné účinky, ako aj obnova pleti – to všetko dokáže bobkový list, ak ho použijete na tvár.

Pravidelné používanie produktov z bobkových listov zužuje póry a vyhladzuje, tónizuje pleť a stará sa o jej pružnosť, regeneruje a stimuluje metabolické procesy, dezinfikuje a pomáha v boji proti rôznym kožným chorobám. Výhody bobkového listu pre pokožku tváre a krku musíte jednoducho zažiť…

                                            instagram

Maska na tvár

Nasekajte si 8 g bobkových listov. Premiestnite ich do suchej nádoby, zalejte ich 100 ml za studena lisovaného olivového oleja a pridajte 2 polievkové lyžice ovsených vločiek . Nádobu uzavrite a dôkladne ňou pretrepte.

green leaves inside a bowl with ball of string beside                                   unsplash

 

Keď vločky nabobtnajú, aplikujte si masku na čistú pokožku tváre a krk. Počkajte pol hodiny a následne opláchnite. Je lepšie, ak zakaždým použijete čerstvo pripravenú zmes. Tento postup opakujte dvakrát týždenne.

 

 

Odvar na problémový typ pleti

Nechajte si zovrieť 100 ml vody. Pridajte do nej 10 g nasekaných bobkových listov a varte 2 minúty. Lúhujte, až kým nebude úplne vychladnutý. Preceďte ho a odvar môžete použiť ako tvárové tonikum 1x za deň po dobu jedného týždňa.

                                        instagram

 

Po úplnom vstrebaní opláchnite tvár, naneste naň krém a make-up, aký zvyčajne používate. Odvar by sa mal skladovať v chladničke.

 

 

Voda pre mastný typ pleti

Ak chcete normalizovať mazové žľazy a odstrániť opuchy, rozdrvte si 5 bobkových listov, nalejte na nich 200 ml vriacej vody, nechajte lúhovať dve hodiny, sceďte a pridajte 2 lyžice alkoholu a 2 lyžice šťavy z citrónu. Touto vodičkou sa pretierajte tvár každé ráno a večer.

 

Zdieľajte tieto zaujímavé tipy aj s vašimi priateľmi a ušetrite na návšteve kozmetičky.

 

Zdroj: takprosto.cc

Back To Top