Ženské zdravie: Toto je najdôležitejšia zelenina, ktorá by sa mala stať súčasťou vášho stravovania

Vedci z Centra pre rakovinu na University of Michigan urobili revolučný objav. Svojimi výskumami zistili, že obyčajná brokolica môže pomôcť v boji proti rakovine prsníka.

Onkológovia extrahovali z brokolice látku sulforafán a testovali ju na laboratórnych myšiach. Pokusy ukázali, že táto zložka ničí rakovinové bunky a zabraňuje ich deleniu, pričom nepoškodzuje zdravé bunky. Znie to neuveriteľne!

broccoli vegetableunsplash

Brokolica v boji proti rakovine

Súčasné metódy v onkologickej liečbe nedokážu zabiť rakovinové kmeňové bunky, preto k relapsom dochádza aj po niekoľkých cykloch chemoterapie. Pokusy s brokolicou ukázali, že tento druh kapusty obyčajnej, je nevyhnutný pre ženy s diagnostikovanou rakovinou prsníka alebo rakovinou maternice, ako aj pre ženy, ktoré majú predispozíciu k rakovine.

 

green broccoliunsplash

Brokolica na srdcové ochorenia ale aj celulitídu

Mnohé ženy vedeli o jej skvelých vlastnostiach ešte pred samotným objavom. Brokolica je bohatá na vitamíny (B1, B2, B9, C a A) a minerály (železo, horčík, draslík, chróm, mangán, vápnik a meď).

Účinne odstraňuje toxíny, zlepšuje činnosť srdca, bráni ateroskleróze, posilňuje vlasy a zachováva mladosť pokožky. Vďaka vysokému obsahu draslíka bráni v tkanivách stagnácii vody a v dôsledku toho aj vzniku celulitídy. Brokolica tiež bojuje proti „ rannej opici“ vďaka vitamínom B a C.

broccoli and squash in trayunsplash

Kalorický obsah brokolice predstavuje iba 34 kcal na 100 g. Dobre sa kombinuje s hubami, rybami a zemiakmi, môže sa piecť alebo pridávať do slaných koláčov, polievok a duseného mäsa.

Brokolica sa najčastejšie konzumuje varená: stačí 5-7 minút varenia v slanej vode. Túto odrodu je možné jesť aj surovú, pridať ju do šalátov s inými druhmi zeleniny.

Ak ste tento úžasný produkt ešte nezaradili do vášho jedálnička, čím skôr to prehodnoťte. Zdravotné prínosy brokolice sú neoceniteľné!

Zdroj: otozh.com.ua