Poľský koláč, ktorý sa vám bude rozplývať na jazyku. Fantastický, takmer bez roboty

Výnimočne chutný a jemný poľský koláč sa pripravuje veľmi ľahko, okrem toho si nevyžaduje žiadne drahé prísady. Vyskúšajte a neoľutujete!

Ingrediencie na cesto

  • 150 g hladkej múky
  • 100 ml vody
  • 100 ml mlieka
  • 80 g masla
  • 4 vajcia
  • 1 čl prášku do pečiva
  • ½ čl soli

Ingrediencie na krém

  • 500 ml mlieka
  • 150 g cukru
  • 100 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 180 g masla

Postup

  1. Najskôr si pripravte odpaľované cesto: v hrnci na miernom ohni rozpustite 80 g masla. Potom pridajte mlieko, vodu a miešajte. Pridajte 1/2 lyžičky soli. V samostatnej miske zmiešajte múku a prášok do pečiva. Keď už tekutá zmes začne vrieť, pridajte k nej múku a prášok do pečiva.

  1. Odpaľované cesto si vymiešajte priamo v hrnci. Dôkladne ho premiešajte, potom odstráňte z ohňa a nechajte vychladnúť.

  1. Po vychladnutí doň pridajte 4 vajcia – vznikne vám hustá a ťahavá zmes.

  1. Vizuálne si rozdeľte zmes na dve časti. Každú roztiahnite do formy vystlanej papierom na pečenie a pečte v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 20 minút.

  1. Obe cestá nechajte úplne vychladnúť.

  1. Pripravte si krém: V hrnci si zmiešajte mlieko, cukor, vajcia a múku. Premiešajte to metličkou a varte na miernom ohni až kým nezačne vrieť – na povrchu sa objavia bubliny, povarte ešte 3 minúty a vypnite. Nechajte ho vychladnúť.

  1. Zmäknuté maslo vyšľahajte mixérom. Po lyžiciach k nemu pridávajte vychladený krém.

  1. Následne krém natrite na jednu časť cesta.

  1. Zakryte ho druhou vrstvou cesta. Ak chcete, môžete ho posypať práškovým cukrom a vložiť na pár hodín do chladničky, alebo ho okamžite naservírovať na stôl.

Lahodný a jemný koláčik sa vám bude roztápať na jazyku.

Pre viac detailov si pozrite aj nasledujúce video:

Zdroj: youtube.com

Back To Top