1 šálka múky, 3 vajcia, 0,5 šálky cukru. Pre najchrumkavejšie krémové oblátkové rožky na svete

Nasledujúcu chrumkavú pochúťku si môžete pripraviť nielen s krémom (napr. zlatý klas), ale aj s čokoládou, smotanou či akoukoľvek inou sladkou náplňou.

Potrebujete

  • 100 g masla
  • 3 vajcia
  • 160 g hladkej múky
  • 100 g cukru

 

Postup

Roztopte si maslo, zmiešajte ho s vajcami a cukrom.

Vafle je nutné pripravovať vo vafľovači. Kým sú ešte horúce, stočte ich do tubičiek a po vychladnutí ich naplňte ľubovoľnou plnkou.

Keďže samotné cesto nebude veľmI sladké, môžete zvoliť aj sladké možnosti náplne – plnka na krémeše, varené kondenzované mlieko, mak s medom a hrozienkami a orechmi.

Ak máte radi kontrast, potom si pripravte smotanovo – citrónový krém s citrónovou kôrou. Existuje veľa možností, stačí si vybrať to, na čo máte práve chuť. Ak chcete, môžete si ešte trubičky poliať rozpustenou čokoládou.

Pri príprave dezertu pre deti použite tvarohovú plnku, môžete ju doplniť aj kúskami sušeného ovocia.

Zdroj: takprosto.cc