Vďaka tomuto triku som mala hustejšie vlasy. Stačilo urobiť túto vec

Každá žena chce, aby jej vlasy boli krásne a zdravé, aby sa nelámali a vyzerali kráľovsky. Ale kvôli zlej kvalite vody, neustálemu používaniu fénu a nesprávnej starostlivosti môžu byť aj tie najkrajšie vlasy slabé a lámavé.

Ak snívate o tom, že budete mať husté zdravé vlasy, potom je tento článok určený práve pre vás. Inšpirujte sa receptami masiek na vlasy, ktoré si môžete pripraviť v pohodlí domova. Stačí pár minút a vaše vlasy budú opäť ohromujúce!

woman standing next to pink wall while scratching her headUnsplash

Maska zo žĺtka a kefíru

Táto maska ​​je dokonalá, ak chcete vlasy posilniť a stimulovať ich rast. Zmiešajte si 2 žĺtky, pohár kefíru (200 ml), 1 polievkovú lyžicu horčice. Najskôr naneste masku na korienky a pokračujte po celej dĺžke vlasov. Nechajte pôsobiť 1 hodinu, zmyte bežným šampónom a opláchnite šalviovým vývarom.

egg yolk on round white bowlUnsplash

Maska z čili papričky

Ak potrebujete vlasy spevniť, pomôže vám táto maska. Na jej prípravu potrebujete iba dve zložky: lopúchový olej a mleté čili papričky. Zmiešajte 50 ml oleja a 1/2 ČL korenia, vtierajte zmes do pokožky hlavy a nechajte 20 minút pôsobiť. Vlasy nakoniec opláchnite odvarom z bylín.

red chili peppers in close up photographyUnsplash

Maska s olejom a citrónovou šťavou

Táto maska si pri pravidelnej aplikácii dokonale poradí s tenkými a slabými vlasmi. Na prípravu môžete použiť mandľový, olivový, ricínový alebo lopúchový olej. Zmiešajte si trochu oleja s citrónovou šťavou, vtierajte ho do pokožky, zabaľte vlasy do uteráka a nechajte pôsobiť 30 minút. Masku môžete zmyť bežným šampónom.

slice of lemonUnsplash

Kefírovo-kakaová maska

Fermentované mliečne výrobky sú skutočným darčekom pre vlasy. Vďaka mliečnym bielkovinám budú vlasy poslušnejšie a hustejšie. Na prípravu zmiešajte 200 ml  kefíru, 1 ČL kakaa a vajíčko. Masku vtierajte do pokožky a nechajte pôsobiť hodinu.

white ceramic bowl with brown foodUnsplash

Maska z droždia

Ak snívate o krásnych a hustých vlasoch, táto maska ​​je pre vás. Na jej prípravu zmiešajte pohár teplého mlieka, 1 ČL droždia a 1PL medu. Pred použitím masky ju nechajte asi hodinu odstáť na teplom mieste.

Potom ju naneste na korienky vlasov a pokračujte po celej dĺžke, nechajte pôsobiť hodinu. Na opláchnutie je najlepší odvar z rozmarínu, žihľavy a jablčného octu.

Zvoľte si masku, ktorá vám najlepšie vyhovuje a používajte ju pravidelne. Samozrejme, ak máte možnosť nepoužívať sušič vlasov a nechať si vlasy vysušiť prirodzene, určite to urobte.

 

Zdroj: sovkusom.ru