Skvelý tip na nedeľňajší obed z mletého mäsa a kyslej kapusty – Hotové pár minút

Mäsové rolky s kyslou kapustou sú vynikajúcim riešením na sobotňajší obed. Recept je veľmi jednoduchý, ale rolky budú aj napriek tomu šťavnaté, jemné a veľmi chutné.

Na prípravu potrebujete nasledujúce ingrediencie:

  • 600 g mletého mäsa
  • 100 g kyslej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 1 vajce
  • Soľ, korenie, paprika
  • 5-6 PL krupice
  • 100 g strúhanky

Postup

Cibuľu nakrájajte nadrobno alebo ju rozmixujte mixérom.

Z kapusty vytlačte prebytočnú tekutinu a nakrájajte ju nožom.

Tip: ak je vaša kyslá kapusta veľmi kyslá, opláchnite ju pod vodou a vytlačte prebytočnú tekutinu.

Použite akékoľvek mleté ​​mäso, zmiešajte ho s cibuľou, paprikou, vajíčkom, kapustou, korením a soľou.

Všetko dôkladne premiešajte rukami a pridajte krupicu. Opäť vymiešajte a nechajte odstáť 10-15 minút.

Vytvarujte si niečo také ako špekáčiky a obaľte ich v strúhanke.

Zohrejte si rastlinný olej a opečte na ňom pripravené kúsky mäsa na miernom ohni zo všetkých 4 strán: obráťte ich, aby sa nespálili.

Podávajte s prelisovaným cesnakom, s rôznymi omáčkami a prílohami.

Do vnútra „fašírky“ môžete vložiť aj strúhaný syr alebo tvaroh s kôprom či vyprážané šampiňóny s cibuľou.

 

Zdroj: souspark.ru