Mäsové rolky s kyslou kapustou sú vynikajúcim riešením na sobotňajší obed. Recept je veľmi jednoduchý, ale rolky budú aj napriek tomu šťavnaté, jemné a veľmi chutné.
Na prípravu potrebujete nasledujúce ingrediencie:
- 600 g mletého mäsa
- 100 g kyslej kapusty
- 1 cibuľa
- 1 vajce
- Soľ, korenie, paprika
- 5-6 PL krupice
- 100 g strúhanky
Postup
Cibuľu nakrájajte nadrobno alebo ju rozmixujte mixérom.
Z kapusty vytlačte prebytočnú tekutinu a nakrájajte ju nožom.
Tip: ak je vaša kyslá kapusta veľmi kyslá, opláchnite ju pod vodou a vytlačte prebytočnú tekutinu.
Použite akékoľvek mleté mäso, zmiešajte ho s cibuľou, paprikou, vajíčkom, kapustou, korením a soľou.
Všetko dôkladne premiešajte rukami a pridajte krupicu. Opäť vymiešajte a nechajte odstáť 10-15 minút.
Vytvarujte si niečo také ako špekáčiky a obaľte ich v strúhanke.
Zohrejte si rastlinný olej a opečte na ňom pripravené kúsky mäsa na miernom ohni zo všetkých 4 strán: obráťte ich, aby sa nespálili.
Podávajte s prelisovaným cesnakom, s rôznymi omáčkami a prílohami.
Do vnútra „fašírky“ môžete vložiť aj strúhaný syr alebo tvaroh s kôprom či vyprážané šampiňóny s cibuľou.
Zdroj: souspark.ru