Máte sedavé zamestnanie? Tieto jogové cviky vám pomôžu pri spevňovaní tela

Chceli by ste si zacvičiť jogu, aj keď  na vás doľahne obrovská únava? Nasledujúce cviky sú ideálne pre ženy, ktoré sú nútené sedieť v práci celý deň a večer sú nútené stáť doma pri sporáku. Nezaberie vám to veľa času – prevedenie všetkých 8 cvikov bude trvať menej ako 30 minút. Ale sú efektívne!

Strečing na posilňovanie svalov nie je o nič horší, ako silový tréning. Vaše stehná nadobudnú zvodnejšie tvary, vaše svaly naberú silu a aj napriek sedavému životnému štýlu sa budete cítiť skvele! Rozprestrite podložku a môžete začať!

Ako ponaťahovať stehenné svaly:

  1. Posaďte sa a jednu nohu dajte pod seba. Natiahnite sa dopredu a váhu preneste na lakte. Druhú nohu udržujte rovno za sebou. Ostaňte v tejto pozícii 30 sekúnd a následne vymeňte nohy.

  1. Urobte drep, udržujte nohy od seba v šírke ramien. Nakloňte sa dopredu, natiahnite ruky pred seba, opierajte sa o dlane. Sklopte hlavu. Ostaňte v tejto polohe 30 sekúnd. Ak vám to umožňuje vaše telo, predĺžte čas na minútu.

  1. Ľahnite si na chrbát. Zohnite nohy a ťahajte ich kolenami k hrudníku. Zdvihnite ruky hore, potom zdvihnite nohy a chyťte si nohy rukami. Snažte sa v tejto polohe udržiavať 30 sekúnd.

  1. Roztiahnite nohy čo najširšie, ako keby ste robili rozštep. Nakloňte sa dopredu a položte hlavu na podložku. Vyrovnajte ruky a taktiež ich položte na zem. Ostaňte v tejto polohe 30 sekúnd.

  1. Sadnite si na jedno koleno, druhú nohu ohnite v kolene, preneste na ňu svoju váhu, a druhú nohu, ktorá je vzadu narovnajte. Natiahnite svaly! Na každú nohu si vyhraďte 30 sekúnd.

  1. Sadnite si do tureckého sedu. Ruky položte mierne dozadu, oprite sa o prsty. Aby ste si ľahšie udržali rovnováhu, nakloňte sa mierne dopredu. Ostaňte v tejto polohe 30 sekúnd.

  1. Ohnite jednu nohu v kolene a vysuňte ho do strany. Druhú natiahnite dopredu. Natiahnite sa rukami ku špičkám prstov na nohách, zatiaľ čo napínate svaly chrbta a cítite napätie v stehnách. Ak sa vám to podarí, spojte si ruky a dajte ich za prsty. Zostaňte v tejto polohe 30 sekúnd. Opakujte to isté aj s druhou nohou.

  1. Spojte si chodidlá k sebe. Uchopte ich rukami a nakloňte sa dopredu. Kolená sa snažte ťahať k podlahe. 30 sekúnd a vaše stehná budú páliť!

Tieto cviky sú skutočnou spásou pre ženy, ktoré trápi kritická oblasť stehien. Pokúste sa ich vykonávať a už po dobu 1 týždňa uvidíte, že vaše nohy budú výrazne štíhlejšie! Okrem toho je takáto pomalá joga pre zdravie žien veľmi prospešná – pretože stimuluje krvný tok do panvových orgánov.

Podeľte sa o tento článok aj so svojimi priateľmi, ktorí pracujú v kancelárii!

Zdroj: takprosto.cc