Konečne! 8 tipov, ktoré vám pomôžu dosiahnuť vysnívaný poriadok

Každý človek sa snaží svoj domov udržiavať v akomsi poriadku. Osobitú pozornosť si zaslúžia obrovské skrine, v ktorých uchovávame veci z celej domácnosti. Pozrite sa, ako môžete usporiadať úložný priestor v skrini šikovným a inteligentným spôsobom.

 

Tip č. 1: Ešte pred zakúpením skrine

Ak je to možné, zakúpte si skriňu, ktorá bude vyhovovať vašim parametrom a vašej rodine. Majte tam toľko priestoru, koľko chcete, a popremýšľajte, čo a kde budete skladovať, aspoň zbežne.

 

Tip č. 2: Neporiadok

Ešte pred samotnou najskôr vykonajte „inventúru“. Mali by ste skontrolovať všetky veci a ak zistíte, že ste niektoré z rôznych dôvodov (veľkosť, opotrebenie) už dlho nenosili, dajte ich do samostatného miesta alebo sa ich zbavte akýmkoľvek spôsobom, ktorý je pre vás vhodný – darujte, recyklujte alebo vyhoďte.

 

Tip č. 3: Vešiaky jednej farby

Dajte peniaze na vešiaky jednej farby a raz a navždy sa zbavte viacfarebných. Faktom je, že vešiaky rovnakej farby vytvárajú pocit poriadku, organizácie a pohodlia.

 

Tip č. 4: Rozdelenie farieb

Vešajte si oblečenie podľa farieb (od svetlých po tmavé) a kategórií (blúzky, košele, bundy): vyzerá upratanejšie a ľahšie nájdete to, čo práve potrebujete.

 

Tip č. 5: Uchovávanie veci na vysokej polici

Na konci každej sezóny je potrebné veci skontrolovať a roztriediť, napríklad do kategórií „zima“ a „leto“. V lete sa vyberú veci z vysokej poličky alebo organizéra a zavesia sa. Oblečenie na jar-zimu odložíte až do nasledujúcej sezóny.

 

Tip č. 6: Organizéry

Toto je mimoriadne dôležitá a užitočná vec v každom šatníku. Koniec koncov, veci sa ukladajú do organizéra  rovnako ako do skrine, ale oveľa organizovanejšie a ľahšie! Všetko má svoje miesto a kategóriách: napríklad veci pre deti, manželove veci a vaše vlastné.

 

Tip č. 7: Vertikálne ukladanie

V tejto podobe môžu byť veci uložené nielen v skrini, ale aj v organizéroch. Ušetríte kopec miesta a súčasne vidíte, kde čo máte! Jednoduchý prístup a skladanie oblečenia je skvelým bonusom.

 

Tip č. 8: Miesto pre vaše kabelky

Takéto organizéry sú skvelou voľbou na odkladanie množstva tašiek a kabeliek.

Zdroj: takprosto.cc

Back To Top