Tento kapustovo-zemiakový koláč je šťavnatý, mäkký a veľmi chutný. Proces prípravy vám zaberie minimum času.
Potrebujete
- 350-400 g kapusty
- 1-2 zemiaky
- 2 vajcia
- 2-3 pl smotany
- 2-3 pl múky
- soľ, korenie podľa chuti
- bylinky
Postup
Zemiaky si nastrúhajte na strúhadle a vytlačte z nich prebytočnú tekutinu.
Kapustu nakrájajte alebo nastrúhajte na jemné prúžky.
Rada: Najlepšie je vziať si mladú kapustu, je mäkšia. Ak takú nemáte, nakrájajte, zalejte vriacou vodou, nechajte niekoľko minút pôsobiť a po precedení z nej vytlačte prebytočnú tekutinu.
Nastrúhané zemiaky zmiešajte s kapustou, pridajte najemno nasekané bylinky, soľ a korenie, vajcia, kefír alebo smotanu a všetko dôkladne premiešajte.
Nasypte múku a všetko dobre premiešajte, najlepšie rukami.
Rozohrejte si na panvici malé množstvo rastlinného oleja a dajte tam celú zmes, zarovnajte a prikryte vekom.
Nechajte smažiť z jednej strany 15 – 20 minút pri nízkej teplote a následne aj z druhej strany.
Výsledný koláč môžete podávať so zakysanou smotanou alebo cesnakovo-bylinkovým dipom.
Zdroj: https://olga-morkovkina.livejournal.com/