Kapustu som zmiešal so zemiakmi na panvici. Urobila som najrýchlejší slaný koláč pod slnkom

Tento kapustovo-zemiakový koláč je šťavnatý, mäkký a veľmi chutný. Proces prípravy vám zaberie minimum času.

Potrebujete

  • 350-400 g kapusty
  • 1-2 zemiaky
  • 2 vajcia
  • 2-3 pl smotany
  • 2-3 pl múky
  • soľ, korenie podľa chuti
  • bylinky

Postup

Zemiaky si nastrúhajte na strúhadle a vytlačte z nich prebytočnú tekutinu.

Kapustu nakrájajte alebo nastrúhajte na jemné prúžky.

Rada: Najlepšie je vziať si mladú kapustu, je mäkšia. Ak takú nemáte, nakrájajte, zalejte vriacou vodou, nechajte niekoľko minút pôsobiť a po precedení z nej vytlačte prebytočnú tekutinu.

Nastrúhané zemiaky zmiešajte s kapustou, pridajte najemno nasekané bylinky, soľ a korenie, vajcia, kefír alebo smotanu a všetko dôkladne premiešajte.

Nasypte múku a všetko dobre premiešajte, najlepšie rukami.

Rozohrejte si na panvici malé množstvo rastlinného oleja a dajte tam celú zmes, zarovnajte a prikryte vekom.

Nechajte smažiť z jednej strany 15 – 20 minút pri nízkej teplote a následne aj z druhej strany.

Výsledný koláč môžete podávať so zakysanou smotanou alebo cesnakovo-bylinkovým dipom.

Zdroj: https://olga-morkovkina.livejournal.com/